Насловна Вијести Република Српска Састанак Додика и Путина – доказ да Српска има подршку Русије

Састанак Додика и Путина – доказ да Српска има подршку Русије

234
0

Састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика са предсједником Русије Владимиром Путином у Санкт Петербургу, доказ је да Република Српска има подршку Москве и руског лидера, оцијенио је данас бивши амбасадор Србије у Руској Федерацији Славенко Терзић.

Тезић је рекао Срни да је овај састанак од великог значаја и за Додика и за Републику Српску.

Он је нагласио да, без обзира на све оно што се данас дешава у Европи, нарочито у односу према Русији, не треба губити из вида да Русија остаје велика сила.

„Не треба губити из вида да ће глас Русије увек бити важан у међународним односима“, поручио је Терзић.

Он је навео да о томе да Русија поклања велику пажњу дешавањима у БиХ и Републици Српској, свједоче и изјаве министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова и врло жива активност руског амбасадора у Сарајеву Игора Kалабухова, кога сматра врло способним и обавјештеним руским дипломатом.

Руски предсједник Путин изјавио је током састанка са Додиком да цијени принципијелан став Републике Српске о неувођењу санкција Русији и потврдио да ће сарадња бити развијана, саопштено је раније из Kремља.

Додик је изјавио да је разговор са Путином био пун разумијевања и отворености и да је потврђено опредјељење да се заједно гради гасовод и двије гасне електране.

Српски члан Предсједништва БиХ је најавио да ће поново у септембру доћи у Русију, када ће бити прилика да настави разговор са руским предсједником.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСлужен парастос за 99 припадника Касиндолског батаљона
Сљедећи текстАндрићград: Почео научни скуп “Игре и књижевност“