Насловна Најновије Састанак о теми “Пале – пријестоница Српске“, на иницијативу Шкипине

Састанак о теми “Пале – пријестоница Српске“, на иницијативу Шкипине

126
0

На Палама ће данас бити одржан састанак посланика из парламентарних странака СНСД-а, СДС-а, ДНС-а и ДЕМОС-а са подручја Сарајевско-романијске регије, о теми „Пале-пријестоница Српске“.

Посланике је на састанак позвао посланик у Народној скупштини Републике Српске Дамјан Шкипина, који је нагласио да ће тема састанка бити иницијатива да Пале добију статус пријестонице Републике Српске, што је већ подржао и предсједник Српске Милорад Додик.

„Како би овај приједлог био усвојен у Народној скупштини Републике Српске, потребна је скупштинска већина. Циљ састанка је усаглашавање ставова и обезбјеђивање подршке за реализацију овог важног пројекта“, појаснио је Шкипина.

Он је навео да су на састанак позвани посланици Дарко Берјан из Источне Илиџе /СДС/, Николина Шљивић са Пала /ДНС/, Предраг Нешић из Источног Новог Сарајева /ДНС/, Страхиња Башевић са Сокоца /СНСД/ и Ацо Станишић са Пала /ДЕМОС/.

У писму упућеном посланицима, Шкипина је подсјетио да је недавно, у својству народног посланика, покренуо иницијативу да Пале званично буду проглашене пријестоницом Републике Српске.

„Вјерујем да на овај начин враћамо историјски значај нашој општини и граду Источно Сарајево и да је ова иницијатива у интересу свих грађана Пала, али и Републике Српске у цјелини. Подршку овој идеји дао је и предсједник Српске Милорад Додик. Да бисмо приједлог успјешно реализовали, неопходне су законске измјене, а за њихово усвајање потребна је подршка скупштинске већине.

У сарадњи са својим правним тимом, припремио сам радну верзију закона којим би се општина Пале прогласила пријестоницом Српске. Сигуран сам да као представници својих партија и наши суграђани дијелите визију о развоју Пала и зато вас позивам да се окупимо и заједно погледамо радну верзију закона, те да се договоримо о наредним корацима“, навео је Шкипина.

Састанак ће бити одржан од 13.00 часова у згради општине Пале, на Дан српског јединства и заставе, који, како је нагласио Шкипина, носи снажну симболику српског јединства.

„Ваша подршка и активно учешће биће кључни за успјех ове иницијативе која може донијети значајне промјене, како Палама, тако и цијелој регији“, констатовао је Шкипина.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстДодик на академији у Новом Саду поводом Дана српског јединства
Сљедећи текстСоколац: Обиљежавање Дана почетка пробоја Солунског фронта