Насловна Најновије Састанак Привредне коморе Српске и Србије: Интензивнија сарадња на дигитализацији компанија

Састанак Привредне коморе Српске и Србије: Интензивнија сарадња на дигитализацији компанија

34
0

У оквиру Свесрпског сабора, у Београду је одржан састанак представника Привредне коморе Србије и Привредне коморе Републике Српске.

Тема данашњег састанка јесте фокус сарадње привредних комора Србије и Српске, који ће у наредном периоду бити интезивнији, поготово када је ријеч о зеленој и дигиталној трансформацији и дигитализацији компанија, као и рад на јачању дуалног образовања у Србији и Српској.

Михаило Весовић, директор Центра за стратешке анализе, услуге и интернационализацију Привредене коморе Србије и Перо Ћорић, предсједник Привредне коморе Српске, договорили су сарадњу привредних комора и компанија из Србије и Српске, у наредном периоду, истичући да је данашњи састанак више од колегијалног и да је ријеч о братском сусрету представника две привреде.

Весовић је нагласио да ће Привредна комора Србије још снажније укључивати компаније из Републике Српске, у међународне активности, јер посједују значајне сировине за привреду Србије, и обратно, у секторима пољопривреде, енергетике, дрвне индустрије и индустрије намјештаја.

Предсједник Привредне коморе Републике Српске Перо Ћорић, рекао је да су стратешке гране сарадње двије привреде у пољопривреди и енергетици, као и да се у протеклом периоду у сарадњи са Привредном комором Србије радило на дигитализацији пословања компанија у Српској.

Он је истакао да привреда мора да буде конкурентна, а конкуренција се постиже кроз дигитализацију, осавремењавање, увођење нових технологија, подизање компетенција запослених у привреди и да су управо то активности на којима је радила у претходним годинама Привредна комора Републике Српске уз подршку Привредне коморе Србије.

ИЗВОРртрс
Претходни текстМокро – Дани ученичких постигнућа
Сљедећи текстУочи Свесрпског сабора сусрет званичника Српске и Србије; Потписани бројни меморандуми (ВИДЕО)