Насловна Најновије Сахрањен убијени полицајац Никола Крсмановић

Сахрањен убијени полицајац Никола Крсмановић

185
0
Полицајац Никола Крсмановић (34) којег је на радном мјесту убио Албанац Фатон Хајризи, данас је сахрањен на сеоском гробљу у Јаребицама, мјесту крај Лознице одакле је био родом.

Испред родне куће убијеног полицајца у дугачком реду, без иједне изговорене ријечи, његове колеге које су дошле да га испрате на посљедње путовање. На сахрану убијеног полицајца, дошао је и министар полиције Србије Ивица Дачић.

Никола Крсмановић је убијен у сриједу увече, а његов колега Вјекослав Илић тешко рањен када су, током рутинске контроле, зауставили возило тутинских регистарских таблица у којем се, поред осталих, налазио и Фатон Хајризи, који је потом запуцао у Крсмановића и Илића.

Фатон Хајризи је јуче ликвидиран, а откривен је захваљујући дојави мјештанина који га је препознао са објављене слике.

– Њега је пријавио мештанин села Трбушнице, када му је тражио воду – навео је Дачић и додао да је на овом подручју било око 400 полицајца који су за њим трагали.

-Он се скривао овде јер је ту ријека и граница, он је тражио начин како да пређе преко реке. Када је наишла наша полиција он је испалио два хица у полицијско возило, на шта му је полиција одговорила и погодила га једним хицем -рекао је он додајући да је нападач испалио на полицију цијели шаржер.

Полиција га је сустигла и ликвидирала, истакао је Дачић наводећи да нападач није намјеравао да се преда.

Истакао је да је ријеч о суровом и огрезлом криминалцу.

-Ово му је пето или шесто убиство. Тиме смо се решили не само албанског тероризма, већ и међународних случајева. Нећемо имати ни према коме милост, полицијац је изгубио живот на дужности – напомиње Дачић.

Додао је да су га два дана пратили на камерама.

-Цела Лозница је била у страху. Пратили смо га на камерама, налазили смо његове трагове на оградама. Овде је његов пиштољ, којим је убио полицајца. Био је спреман да убије још неког, а не само полицајце – рекао је Дачић.

Истакао је да му је жао је због породице полицајца који је убијен. Каже да ће тражити од Њемачке да изручи Артана Хајризија, брата убице.

-Фатонов брат је лагао да му је овај украо документа. Он му их је послао у Србију .-рекао је Дачић.

ИЗВОРРТС, фото TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ nr
Претходни текстЗеленски предлаже продужење ратног стања
Сљедећи текстСутра марш одбране на Илињачу