Насловна Најновије Светислав Пешић: Наш мото је сви за једног, један за све

Светислав Пешић: Наш мото је сви за једног, један за све

221
0

Наш мото је од првог дана „сви за једног, један за све“, изјавио је данас у Манили селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић послије побједе „орлова“ над Литванијом резултатом 87:68 у четвртфиналу Свјетског првенства.

Србија је на мечу са Литванијом одиграла тимски. У потпуности су неутралисали шут Литванаца, а имали су и више асистенција и скокова у односу на противника.

– Ово је тимска побједа против тима који игра тимску кошарку, то су демонстрирали на свим мечевима. Ми то знамо и поштујемо их и мотивише нас да играмо против таквог противника. Морамо да се похвалимо да смо им одузели скок на овом мечу. Морамо тако да играмо и у наредним мечевима. Ми смо против једног тима направили 25 асистенција и по томе смо најбољи. Најбољи смо и по томе јер дајемо највише кошева из транзиције. Да бисмо све то урадили морамо да играмо одбрану. Ми немамо величину и онда се поставља „како да сакријемо наше недостатке“. Наш мото је од првог дана је сви за једног, један за све – рекао је селектор Пешић на конференцији за медије.

Он је истакао да је побједа против Литваније много важна за њега и његове играче.

– Као прво, честитам мом тиму. Ово је сјајна и важна побједа за нас. Одиграли смо одличну утакмицу против доброг тима Литваније. Морате да их поштујете, јер су одиграли заиста добар турнир. Не говорим само о претходној утакмици против САД. Били смо спремни да играмо против таквог противника у четвртфиналу – навео је селектор Србије.

Репрезентативци Србије су одиграли одличну одбрану, неутралисавши најбоље литванске кошаркаше.

– Валанчијунас је био наша мета и зауставили смо га. Зауставили смо шут за три поена. На почетку су постигли пет тројки, у наставку свега двије. Литванија је један од најбољих офанзивних екипа на овом турниру – рекао је селектор српског тима и додао да овај меч што пре мора да се заборави.

– Срећни смо због побједе, али сутра је нови дан. Ово је турнирски систем и морамо да се припремимо за новог противника. Тај меч је тек за три дана, и први пут од почетка турнира имаћемо један дан за регенерацију и одмор – навео је Пешић.

Пешић је исткаао и да им је вјетар у леђа дала и порука Борише Симанићу, коју су добили током дана.

– Ја сам по том питању много емотиван и то је катастрофа која нас је задесила. Од ништа се направило свашта. Могли смо да га изгубимо, а нисмо. Он је један сјајан дечко и што ми кажемо како баш њега то да задеси. Имали смо стварно једну велику срећу да је професор Радовановић искусан, и не знам шта се десило да њега није било. Један човјек може да направи тим, а један да је растури. Ово је заслуга прво Симанића да је успио све то да издржи. Најважнија вијест је да све иде на боље – рекао је селектор Србије.

Пешић је истакао да је наредни изазов полуфинале Мундобаскета.

– Наравно да сам емотиван. Ја долазим из државе гдје нам је то имиџ. Побједа је увијек важна, али ја славим начин на који смо дошли до побједе и како играчи показују ту реакцију. Знате како, имамо још двије утакмице и треба и то да се добије. То је сљедећи изазов за све нас – закључио је Пешић.

Србија ће у полуфиналу СП у петак играти са побједником меча Канада – Словенија, који је на програму сутра.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстНаграда „Владимир Ћоровић“ за књигу Свети Краљ Милутин
Сљедећи текстСутра исплата дјечијег додатка