Насловна Најновије Свечани пријем и вечера за лидере самита БРИКС-а; Присуствовао предсједник Српске (ФОТО/ВИДЕО)

Свечани пријем и вечера за лидере самита БРИКС-а; Присуствовао предсједник Српске (ФОТО/ВИДЕО)

21
0
Предсједник Републике Српске Милорад Додик присуствовао је пријему и свечаној вечери које је у Казању организовао предсједник Руске Федерације Владимир Путин поводом одржавања Самита БРИКС-а.
 

Путин је подигао је здравицу на свечаном пријему за лидере самита БРИКС: за здравље и процват народа, држава чланица БРИКС-а.

Путин је напоменуо да су сусрети у оквиру самита БРИКС-а у Казању били успјешни и да се земље-чланице залажу за интензивирање сарадње.

Све државе БРИКС-а држе се принципа мира, правде и једнакости, нагласио је руски предсједник.

Путин се обратио гостима и искрено пожелио добродошлицу шефовима држава и лидерима делегација земаља чланица као и делегацијама оних земаља које желе да сарађујуса БРИКС-ом.

Према његовим ријечима, данашњи дан је био продуктиван, састанци су били успјешни, а чланице су још једном доказале да се залажу за вриједности које ће допринијети процвату асоцијације.

Државе чланице се залажу за формирање праведнијег, мултиполарног свијета са учешћем земаља Глобалног југа и истока, рекао је Путин и најавио сутрашњи састанак „БРИКС/аутрич“ у коме ће државе чланице разговарати са пријатељским земљама које нису чланице асоцијације.

– У ваше здравље – поручио је Путин својим гостима и наздравио.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСоколац: Ћосић и Башевић обишли улицу Цара Лазара чија реконструкција је у току
Сљедећи текстЕмисија „Пулс града“, 23.10.2024. (Видео)