Насловна Вијести Република Српска Свечани пријем поводом ступања на дужност предсједника Српске

Свечани пријем поводом ступања на дужност предсједника Српске

159
0
У Административном центру Владе Републике Српске у току је свечани пријем поводом ступања на дужност предсједника Републике Српске Милорада Додика.

 

Предсједник Српске и потпредсједници дочекали су званице међу којима су српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, премијери Српске Радован Вишковић и Србије Ана Брнабић, предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија, министар одбране Србије Милош Вучевић, Његова светост патријарх српски Порфирије, руски амбасадор у БиХ Игор Калабухов, Дарко Младић, син генерала Ратка Младића и бројне друге званице из политичког и јавног живота Српске и Србије.

Свечани пријем одржава се у Административном центру Владе Републике Српске.

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија истакао је да је предсједник Српске Милорад Додик способан да очува мир и стабилност.

„Република Српске је отворена за разговоре са свима у смсилу чувања Дејтонског споразума“ рекао је Тегелтија.

„Имамо све услове да наша сарадња буде још боља. Велики изазови су пред нама, али дубока и тијесна сарадња буди оптимизам у боља времена“ рекао је Калабухов.

Истакао је да ће многи резултати зависити и од односа у БиХ.

Директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Арно Гујон истакао је да је јако битно да се прати положај Срба у региону.

– За нас је важно да Српска буде јака и стабилна – навео је Гујон.

Син генерала Ратка Младића, Дарко Младић истакао је да очекује да Република Српска буде јача.

„Предсједник Републике Српске треба да буде неко ко уједињује цијели народ. Сарадња Српске и Србије треба да се јача, јер она је загаранотвана и Дејтонским споразумом. Обје Владе треба блиско да сарађују на свим пољима“ рекао је Дарко Младић.

Бивши предсједник НСРС Драган Калинић истакао је да је Додик патриота.

„Можемо бити сигурни да ће Додик бранити Српску, као и српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић“ рекао је Калинић.

ИЗВОРГлас Српске
Претходни текстПрипадници Полицијске станице Власеница обилјежили крсну славу МУП – а Српске, РТВИС, 22.11.2022. (ВИДЕО)
Сљедећи текстНакон Београда, Букурешта и Љубљане, потенцијали Јахорине представљени су и у Бечу