Насловна Вијести Источно Сарајево Свечаност на Економском факултету поводом додјеле „Тедквал“ сертификата

Свечаност на Економском факултету поводом додјеле „Тедквал“ сертификата

167
0

На Економском факултету на Палама сутра ће бити одржана свечана прослава поводом додјеле Тедквал /TedQual/ сертификата за програм „Туризам и хотелијерство“.

Сертификат је додијелила Академија Свјетске туристичке организације УН, саопштено је из Економског факултета Пале.

– Уз техничку подршку УСАИД-овог пројекта одрживог туризма у БиХ, Економски факултет је предано радио годину дана на достизању Тедквал стандарда квалитета и унапређењу образовања у туризму. Захваљујући финансијској подршци Министарства трговине и туризма Републике Српске, званично смо предали апликацију у априлу – наводи се у саопштењу.

У тренутку када се туристичка индустрија на свјетском нивоу суочава са енормним недостатком квалитетне радне снаге, Тедквал сертификат у право вријеме стиже у академску заједницу, истиче се у саопштењу.

Свечана прослава биће одржана у амфитеатру Економског факултета Пале са почетком у 11.00 часова. Обратиће се бројне званице са Универзитета у Источном Сарајеву, УСАИД мисије у БиХ, представници Министарства трговине и туризма Српске и Академије Свјетске туристичке организације УН.

Тедквал сертификат представља златни стандард у туристичком образовању, те је глобално препознат као синоним за изврсно образовање и истраживање у области туризма. 

ИЗВОРСРНА
Претходни текстТрново: Радослав Јозић уловио медвједа тешког око 250 кг, прилог РТВИС, 23.20.2022. (ВИДЕО)
Сљедећи текстМитровић стрелац за Фулам у побједи против Лидса