Насловна Вијести Све спремно за сутрашњи дочек српског патријарха Порфирија

Све спремно за сутрашњи дочек српског патријарха Порфирија

233
0

Херцег Нови је спреман за свечани дочек Његове светости патријарха српског Порфирија који ће бити уприличен сутра у манастиру Савина, поводом 640 година од оснивања града и манастирске славе – Велике Госпојине, саопштила је данас Информативна служба ове општине.

Током тродневне посјете патријарха Порфирија биће уприличен састанак са предсједником општине Херцег Нови Стеваном Катићем, као и заједнички обилазак града.

Српски патријарх ће у недјељу, 28. августа, на Велику Госпојину која је слава манастира Савина, служити Свету архијерејску литургију од 9.00 часова.

Од 18.00 часова биће одржана вечерња литија, а од 20.30 часова представљање изабраних дијела блаженопочившег митрополита црногорско-приморског Амфилохија.

Свечана академија у част 640 година од оснивања Херцег Новог биће одржана у понедјељак, 29. августа, од 19.30 часова на Канли кули, након чега ће услиједити програм „Ђедов сабор – Од Дунава до мора сињега“, посвећен успомени на митрополита Амфилохија, а који ће отворити патријарх Порфирије.

ИЗВОРсрна
Претходни текстОпштина Пале 2022. (ВИДЕО)
Сљедећи текстЕдуковати младе о проблему трговине дјецом