Насловна Вијести Република Српска Свјежије уз повремену кишу и пљускове са грмљавином

Свјежије уз повремену кишу и пљускове са грмљавином

224
0

У Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ данас ће бити свјежије, уз повремену кишу и пљускове са грмљавином.

Током дана киша и пљускови са грмљавином захватиће већину предјела, само ће на крајњем југу Херцеговине остати суво и сунчано, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха од 22 до 30, на југу до 34 степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен сјевероисточни вјетар.

У већини крајева јутрос је облачно, киша пада у источним, централним и сјеверним подручјима, а само је на југу дјелимично ведро.

Температура ваздуха у 8.00 часова: Бјелашница 10, Хан Пијесак и Чемерно 14, Kнежево и Соколац 15, Градишка, Мркоњић Град и Мраковица 16, Сарајево, Гацко, Невесиње, Рибник и Шипово 17, Приједор, Нови Град, Србац, Сребреница и Фоча 18, Бањалука, Бијељина, Добој, Тузла, Зеница, Рудо и Вишеград 19, Зворник 20, Билећа 21, Требиње 24, Мостар 26 степени Целзијусових.

Највише кише, 76 литара по метру квадратном пало је у протекла 24 часа у Вишеграду, на Сокоцу 69, у Сребреници 47, у Фочи 41, на Хан Пијеску и у Бијељини 32, у Зворнику 19, у Невесињу 15, у Мркоњић Граду, на Чемерну и у Билећи 11, у Рудом 10, у Шипову седам, у Требињу и Добоју пет, у Градишци, Српцу и Kнежеву четири, а на подручју Гацка један литар по метру квадратном.

ИЗВОРсрна, РХМЗ, фото БНТВ
Претходни текстПожар у Поповом пољу гасиће хеликоптер
Сљедећи текстМитрополит Хризостом у четвртак служи на Равној Романији