Насловна Најновије СДС упутио жалбу Апелационом одјељењу Суда БиХ, а без обзира на исход...

СДС упутио жалбу Апелационом одјељењу Суда БиХ, а без обзира на исход странка излази на изборе

132
0

СДС је уложио жалбу Апелационом одјељењу Суда БиХ на одлуку Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ, која је одбацила пријаву ове странке за изборе, али ће без обзира на њен исход изаћи на октобарске изборе, изјавио је предсједник СДС-а Милан Миличевић.

Миличевић је појаснио да постоји начин да СДС под својим грбом, заставом и чланством које подржава идеју странке то учини.

„СДС излази на изборе и то не треба да је упитно. Наши кандидати за начелнике и градоначелнике су у 95 одсто локалних заједница већ познати, наше одборничке листе су у највећој мјери већ формиране“, рекао је Миличевић након сједнице проширеног Предсједништва странке.

Миличевић очекује позитивно рјешење Суда БиХ, истичући да се жалба, која је уложена у предвиђеном року, базира на закону и људским правима која се тичу слободе политичког дјеловања и изражавања ставова, сходно демократским принципима који важе свуда у свијету.

„Треба да је срамота сваког члана ЦИК-а који је дигао два прста за овакву одлуку, поготово оне који долазе из Републике Српске“, рекао је Миличевић, те истакао да иза такве одлуке стоје „странци и актуелна власт, укључујући Агенцију за банкарство“.

Миличевић је навео да је одлука ЦИК-а срамна и незабиљежена у досадашњој пракси, откако трају избори у Републици Српској и БиХ.

„СДС је једина странка која је на овим изборима практично забрањена“, рекао је Миличевић након сједнице проширеног Предсједништва странке.

Потпредсједник СДС-а Огњен Бодирога, сматра да је грешка то што је СДС предложио ове чланове ЦИК-а, међу којима су Срби који су се „дрзнули да покушају да угасе оно што је створено да би се заштитио народ на овим просторима и спасио од уништења“.

Централна изборна комисија БиХ, одбацила је пријаву СДС-а за учешће на локалним изборима у октобру, јер како је речено, не испуњава прописане услове, због тога што је рачун странке за финансирање кампање отворен на физичко лице.

ИЗВОРсрна, фото РТВИС
Претходни текстЋосић: Ништа не може оправдати угрожавање цијеле заједнице
Сљедећи текстСутра нестабилно уз јачу кишу и пљускове