Насловна Најновије Седам година од смрти Драгана Николића

Седам година од смрти Драгана Николића

159
0

Данас се навршило седам година од смрти легендарног српског и југословенског глумца Драгана Гаге Николића. Важио је за представника београдског шарма, легенду српског глумишта, али и за једног од највећих фрајера југословенског филма.

Kао седамнаестогодишњак положио је пријемни испит на Академији за позориште, филм, радио и телевизију, на којој је дипломирао глуму.

Гага је изјавио да је на пријемном испиту имао огромну жељу да успије, па је на питање професора умије ли да пјева, скочио на сто и са замишљеном гитаром у рукама почео да се дере из свег гласа. На том пријемном пјевао је пјесму „24.000 пољубаца“ Адријана Ћелентана.

Професори су били у шоку, али је примљен уз констатацију „Толика доза безобразлука и упорности, тај ће вероватно смети да се бави овим послом, од њега ће бити нешто“.

Био је заљубљеник у ријеку Саву и Аду Циганлију, а његова највећа љубав била је глумица Милена Дравић.

Главне и споредне улоге остварио је у више од 30 филмова, а неки од најпознатијих су „Последњи круг у Монци“, „Kо то тамо пева“, „Kад будем мртав и бео“, „Балкан експрес“, „Бановић Страхиња“, а велику популарност је стекао играјући Прлета у серији „Отписани“.

ИЗВОРсрна, фото Курир
Претходни текстВишеград: Подршка Савјету младих
Сљедећи текстНавршило се седамнаест година од смрти Слободана Милошевића