Насловна Магазин Секција жена Удружења грађана „Аурора“ отворила нове просторије

Секција жена Удружења грађана „Аурора“ отворила нове просторије

216
0

У Сокоцу су данас, у улици Радомира Нешковића, свечано отворене и освештане просторије Секције жена Удружења грађана „Аурора“, која се бави ручном радиношћу и излаже своје радове широм Републике Српске.

Предсједник Секције Љиљана Гајевић истакла је задовољство што је Секција коначно добила одговарајући простор, те додала да велику захвалност дугују начелнику општине Миловану Бјелици.

– Коначно имамо мјесто на ком ћемо се окупљати и припремати за радионице и пројекте, али и излагати ручне радове. Ово је кутак за сваку жену, за домаћице и дјевојке које желе да се баве ручним радом, али прије свега да квалитетно проводе своје вријеме и друже се – рекла је Гајевићева и додала да се нада да ће и у будућности наставити сарадњу са сличним удружењима широм Републике Српске.

Начелник општине Милован Бјелица истакао је да општина у складу са својим могућностима подржава рад ове Секције и да ће тако наставити и у будућности.

–  Чланице ове Секције су доста тога урадиле у протеклом периоду, без значајне финансијске помоћи  са стране. Улажу своја средства и производи које су својим рукама стварале налазе се на свим континентима, па су у једну руку амбасадори наше локалне заједнице, рекао је Бјелица, посебно истакавши допринос Удружења грађана „Аурора“ у покретању хуманитарних бројева и прикупљања помоћи за лијечење наших суграђана.

Удружење грађана „Аурора“ основано је 2007. године, а Секција жена овог удружења бави се израдом ручних радова, одјевних и украсних предмета чиме дају допринос очувању културе и традиције романијског краја.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстРепортажа: У Калиновику свечано и молитвено обиљежен Дан и крсна слава општине – Петровдан (ВИДЕО)
Сљедећи текстФамос сутра на Палама