Насловна Најновије Симовић: Привредни субјекти морају преузети одговорност и активно улагати у развој спорта...

Симовић: Привредни субјекти морају преузети одговорност и активно улагати у развој спорта и културе

93
0

Члан Кабинета начелника општине Пале Мирослав Симовић, апеловао је да руководства привредних субјеката регистрованих на подручју ове локалне заједнице, буду друштвено одговорни и активно се укључе у подршку спортским и културним удружењима.

Симовић је нагласио да све компаније које остварују значајне финансијске трансакције са општином и Републиком Српском морају преузети већу одговорност и активније улагати у развој ових области.

„Не смијемо толерисати пасивност када је у питању будућност наше омладине. Очекујемо да привредни субјекти испуњавају своју друштвену дужност и да дају конкретан допринос развоју наше заједнице. Превише се људи на Палама обогатило на рачун општине, а нису јој вратили ништа. Сви одлично знамо и ко су ти људи“, изјавио је Симовић.

Он је додао да општина Пале има богату спортску традицију и велики број регистрованих спортских клубова, који својим радом доприносе здравом развоју дјеце и омладине.

Иако општина Пале континуирано улаже напоре да подржи сваки спортски колектив, додао је он, број клубова је толико велики да је немогуће осигурати довољно средстава за све њих без додатне подршке привредних субјеката.

„Спорт није само физичка активност, већ и кључни елемент у развоју младих генерација. Очекујемо од привредних субјеката да препознају одговорност и активно допринесу развоју спорта“, навео је Симовић у писаној изјави.

Према његовим ријечима, посебан примјер успјеха је Кошаркашки клуб „Јахорина“ Пале, који је, захваљујући финансијској подршци Олимпијског центра „Јахорина“, освојио Прву лигу Републике Српске и од сљедеће сезоне ће се такмичити у Премијер лиги БиХ.

„Овај успјех показује колико је битна подршка за развој спортских клубова и њихових резултата“, закључио је Симовић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик пожелио да “Мајдов академија“ постане препознатљив свјетски догађај
Сљедећи текстРУЦЗ: Захваљујући захлађењу нема већих пожара