Насловна Вијести Република Српска СИПА: Међу ухапшенима и полицијски службеник

СИПА: Међу ухапшенима и полицијски службеник

309
0

Тужилаштво БиХ саопштило је да су у наставку активности на предмету за организовани криминал ухапшена четири лица, међу којима и полицијски службеник.

Активности се односе на предмет организованог криминала, повезаног са више тешких кривичних дјела која се процесуирају у оквиру предмета „Милан Матковић и други“.

Полицијски службеник осумњичен је за коруптивно дјеловање и искориштавање полицијских капацитета за помагање осумњиченима у извршењу кривичних дјела.

Тужилац Тужилаштва БиХ је, како се наводи, координисао активности полицијских службеника Агенције за истраге и заштиту /Сипа/ БиХ и партнерских полицијских и безбједносних агенција, приликом хапшења и претреса осумњичених у Требињу, Фочи, Брчко дистрикту и Мостару.

У саопштењу се додаје да ће осумњичени у законском року бити предати поступајућем тужиоцу.

Активности се односе на предмет у којем се реализује међународна сарадња, а ради кривичног процесуирања носилаца структура организованог криминала, након дешифровања криптованих апликација које су користили припадници организованих криминалних група у БиХ, земљама региона, ЕУ и свијета.

ИЗВОРсрна, фото Дервентски лист
Претходни текстПале: За реконструкцију седам улица 1.050.000 КМ, РТВИС (ВИДЕО)
Сљедећи текстСутра на сједници Предсједништва БиХ о гасоводу