Насловна Најновије СИПА у акцији „Бјегунац“: Ухапшено пет особа

СИПА у акцији „Бјегунац“: Ухапшено пет особа

347
0

У акцији „Бјегунац“ службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су ухапсили пет особа на подручју Брода.

Извршени су претерси на пет локација због сумње да су почињена кривична дјела организовани криминал, кријумчарење људи и организовање групе или удружења за извршење кривичног дјела кријумчарење миграната.

Групу сумњиче да су били чланови групе за организовани криминал, која је дјеловала на подручју БиХ и која је у претходном периоду прокријумчарила око 100 лица турског, сиријског, ирачког и кинеског поријекла, кроз територију БиХ у Хрватску.

Тако су остварили значајну противправну имовинску корист.

Ухапшени ће у току дана бити спроведени у просторије СИПА ради криминалистичке обраде те ће о њиховом даљем статусу у законском року одлучивати поступајући тужилац.

Како наводе из СИПА, акција „Бјегунац“, резултат је вишемјесечног рада полицијских службеника СИПА и Министарства унутрашњих послова Републике Хрватске, која је остварена путем ЕУРОПОЛ-а и и уз посредство оперативне групе Зебра.

Током реализације акције остварена је сарадња и са полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Такође су  привремено одузети предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Све активности проведене су по налогу Суда Босне и Херцеговине и под надзором Тужилаштва Босне и Херцеговине.

ИЗВОРnezavisne.com
Претходни текстВулин као изасланик предсједника Србије предводи делегацију на Самиту БРИКС-а
Сљедећи текстПредстава „Истина“ – Флориан Зелер, 28. октобра у Народном позоришту Источно Сарајево