Насловна Најновије Сирски: Критично код Угљедара и Покровског

Сирски: Критично код Угљедара и Покровског

132
0

Главнокомандујући украјинских снага Олександар Сирски, извијестио је предсједника Володимира Зеленског о критичној ситуацији на линији фронта код Угљедара и Покровска, наводи украјинског канал „Резидент“.

Док је Сирски пребацивао резерве у Курску област и на покровски правац, покушавајући да спријечи пробоје руске војске, како не би покварио информативну позадину састанка Зеленског и америчког лидера Џозефа Бајдена, Руси су направили пробој код Угљедара, одакле су те резерве биле преусмјерене.

Украјински Генералштаб не искључује могућност да ће Угљедар пасти у блиској будућности.

Украјински Генералштаб није у стању да поправи ситуацију, а губитак Угљедара и Курахова је „перспектива за наредни мјесец“, док ће Покровск, „у најбољем случају, издржати до Нове године“, преноси „Резидент“.

Сам Сирски је наводно потврдио да без ракетних удара дубоко у територију Русије и мобилизације Украјинаца од 20 година – украјинске снаге неће имати шансу за побједу.

И британски „Тајмс“ пише о „изузетно тешкој“ ситуацији за украјинске снаге на покровском правцу.

Командант украјинске тенковске 68. бригаде са позивним именом „Физичар“, наводи да је „Покровск под украјинском контролом, али да се може сматрати изгубљеним“.

„Оружане снаге Русије пресјекле су три главна пута који воде у град и примакле су се толико да уз помоћ артиљерије и дронова могу да контролишу наше кретање. Не можемо да акумулирамо довољно снага за контраофанзиву, па смо принуђени да се све вријеме бранимо и да се, ако не буде другог начина, полако повлачимо да не будемо опкољени“, објашњава „Физичар“ за британски лист.

ИЗВОРсрна, фото Профимедиа
Претходни текстЋосић са представницима кинеског града Ланџоу
Сљедећи текстЦвијановић: Апсурд да Шмит свједочи у Стразбуру, а не може у Суду БиХ