Насловна Најновије Ски-центар „Игришта“ отворен за туристе

Ски-центар „Игришта“ отворен за туристе

382
0

Данас је свечани дан за мјештане Власенице и околине, наиме, Ски-центар „Игришта“ пустио је  у рад шестосјед, односно жичару и тјубинг као љетне атракције. Туристи могу слободно да користе капацитете овог центра.

Прије четири године започет је пројекат „Игришта“ и привели смо крају све инвестиције. Није било лако, имали смо разних препрека. Изграђена је жичара, у току је изградња ски-бифеа на полазној станици, изградња управне зграде, језера, тјубинга, скај дајва, зграде за горску службу спасавања, парка.  У току је изградња пута од магистрале до излазне станице шестосједа, бициклистичке и пјешачке стазе. Све је реализовано захваљујући подршци предсједника Републике Српске Милорада Додика, премијера Радована Вишковића, министра Дениса Шулића, предсједника Надзорног одбора ОЦ „Јахорина“ Недељка Елека, а највећа подршка стизала је од начелника општине Власеница Мирослава Краљевића“, изјавио је директор ОЦ „Јахорина“ Дејан Љевнаић и овом приликом се посебно захвалио Краљевићу истичући како је његов рад истински тимски и предузетнички.

Можемо да се поносимо овим пројектом. Много проблема нас је спутавало, али превазишли смо их, заједно. Бројни инвеститори се јављају са жељом да улажу у Ски-центар. Крајњи циљ нам је зимска сезона јер планина живи 12 мјесеци, 24 сата дневно. Изразито смо пониосни што смо успјели довести воду са Студеног Јадра јер је она кључни ресурс. Жељно ишчекујемо предсједника Српске Милорада Додика да се свечано отвори центар. Без његове помоћи и помоћи премијера  Вишковића не бисмо успјели“, изјавио је начелник општине Власеница Мирослав Краљевић и додао је да Ски-центар „Игришта“ представљају жаргонски речено „најјачи погон овог региона“.

Истичем да сам поносан што мјештани Власенице, Хан Пијеска и других општина могу уживати у благодетима Јавор планине и што радимо на развоју туризма у источном дијелу Републике Српске“, додао је Краљевић.

 

ИЗВОРИнфо портал општине Власеница
Претходни текст„Пулс града“, 9.8.2024. (Видео)
Сљедећи текстВатерполисти Србије за злато против Хрватске