Насловна Најновије СКУД “Бошко Вујадин” из Источне Илиџе прославља 30 година постојања

СКУД “Бошко Вујадин” из Источне Илиџе прославља 30 година постојања

45
0

Српско културно-умјетничко друштво „Бошко Вујадин“, поводом прославе тридесет година свог постојања, организује смотру српског фолклора 24. и 25. августа.

У суботу, 24. августа, на Шеталишту др Миодраг Лазић у Источној Илиџи од 19.00 часова наступиће КУД „Опленац“ из Тополе, КУД „Голија“ из Новог Пазара, КУД „Ново Брдо“ из Шилова, КУД „Братство“ и КУД „Бошко Вујадин“ из Источне Илиџе.

Посјетиоце очекује и промоција и дегустација домаће ракије „Царица“ из Касиндола.

У недјељу, 25. августа, у Спортском центру у Касиндолу биће одржан концерт Оље Карлеуше и Дарка Филиповића, а улаз је бесплатан за све посјетиоце.

– СКУД „Бошко Вујадин“ је основано 1994. године у Касиндолу, у тадашњој Српској Илиџи, данас Источној Илиџи. У вријеме оснивања било је једина установа која се бавила културом и програмом за младе на нашем простору. Друштво данас броји око 130 чланова у три узрасне групе, а ту је још и оркестар и ткалачка секција. СКУД “Бошко Вујадин” његује традицију српског народа како Босне и Херцеговине тако и свих република бивше Југославије – наводи се на званичној страници СКУД-а.

ИЗВОРртвис
Претходни текстПожар у Сарајеву: Горјело више објеката (ВИДЕО)
Сљедећи текстСрпкиња оборила Гинисов рекорд!