Насловна Магазин Култура Скупштина града организује пријем за учеснике „Лут феста“

Скупштина града организује пријем за учеснике „Лут феста“

228
0

Предсједник Скупштине града Источно Сарајево Бранко Короман организоваће вечерас пријем за учеснике 23. Међународног фестивала професионалних луткарских позоришта за дјецу „Лут фест“ у част Позоришта лутака „Пинокио“ из Београда које слави 50 година постојања.

Пријем у Скупштини града Источно Сарајево почеће у 16.30 часова, речено је Срни у „Форум театру“ Источно Сарајево, који је организатор Фестивала.

Позориште лутака „Пинокио“ из Београда представом „Бајка о зачараној љепотици“ отвориће вечерас у 18.00 часова „Лут фест 2022. Источно Сарајево“ – најстарији фестивал за дјецу у Републици Српској.

На фестивалу, који ће трајати до 30 септембра, учествују позоришта из Србије, Републике Српске, Федерације БиХ, Бугарске, Естоније и Израела.

У оквиру такмичарског и пратећег програма биће реализовано 20 програма – луткарске представе, мастер клас предавања, креативне луткарске радионице и промоције књига.

Фестивал су финансијски подржали Министарство просвјете и културе Републике Српске, Град Источно Сарајево, општине Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа и Град Зворник.

Медијски спонзори су Новинска агенције Републике Српске и РТРС. Медијски пријатељи фестивала су БНТВ, РТВИС, те портали „Катера“, „Принцип њуз“ и „Палелајв“, док је званична штампарија „Ермекс“ из Источног Сарајева. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстПозориште „Пинокио“ из Београда отвара 23. „Лут фест“
Сљедећи текстВечерас у Требињу концерт класичне музике