Насловна Најновије Славија побједом у градском дербију завршила сезону

Славија побједом у градском дербију завршила сезону

264
0

Фудбалери Славије из Источног Сарајева су у градском дербију у 34. колу м:тел Прве лиге Републике Српске савладали на свом терену екипу Фамоса 3:0.

Очекивало се садржајно више од овог дербија. Славија, којој је недостајало неколико стандардних првотимаца је покушавала да диктира ритам ове утакмице, док је Фамос чврстим блоком настојао да неутралише нападе домаће екипе.

На прву озбиљнију шансу чекало се до 17. минуте. Тада је Петар Дабић у добром продору, Хаџибеговић га обара на ивици казненог простора, лопту узима Беширевић и излази сам на Рончевића, али судија Марко Максимовић не пушта преднос те Славија добија „само слободњак“ на лијевој страни казненог простора. Била је то прва од неколико грешки данас врло слабог судије Марка Максимовића. Пробао је Никола Бјелош, као и обично, лопта иде изнад пречке.

Имао је Никола Бјелош и још један добар шут у 22. минути након што му је Дабић кратко извео слободан ударац, али лопта иде поред гола.

На старту другог полувремена Славија одмах пријети преко Николе Бјелоша, иде лопта поред гола. У 53. минути сјајан шут Горана Поповића са 22-3 метра, Игор Рончевић феноменалном парадом избацује лопту у корнер.

Што није урадио тада Горан Поповић је урадио из корнера који је услиједио. Кратко су комбиновали Богучанин и Бјелош, овај други је центрирао на другу стативу, Амар Беширевић спушта лопту за Горана Поповића, који главом шаље лопту уз саму стативу. Извио се Рончевић колико је могао, али није успио дохватити лопту.

У 62. минути Славија долази и до другог поготка. Лука Асентић се нашао у шанси, али је закомпликовао сам себи, капитен Ђорђе Ћеха избија лопту, али Марко Максимовић поклања пенал Славији. Лопту је узео Никола Бјелош и једном полу-паненком погађа за 2:0.

Могао је у 82. минути Лука Асентић да овјери побједу Соколова, но Рончевић још једном одличном интервенцијом спашава своју екипу новог гола. Додатни проблеми Фамосу биле су и повреде капитена Ђорђе Ћехе који је уз помоћ саиграча изашао са терена, а онда и Тихомир Лаловић који само што је ушао у игру приликом покушаја да стигне на једну лопту се повријеђује и мора да напусти игру.

Добру прилику Мотористи имају у 85. минути након корнера Младена Перовића. Убацио је лијеви бек Фамоса, пронашао Марка Шкрбу, али дефанзивац Фамоса ипак не захвата лопту најбоље, иде она преко гола. Пар минута касније опасан напад Фамоса, али Сергеј Томић у посљедњи тренутак шаље лопту у корнер. Након центаршута Марка Тешановића из корнера на прву стативу, одбрана Славије отклања опасност и сјева готово перфектна контра Дабића за Поповића, овај гура до Слободана Вучинића који на другој страни проналази једног од четворице слободних играча Славије, Дениса Богучанина, који погађа за убједљивих 3:0.

У сљедећем нападу Фамос има слободан ударац на двадесетак метара од гола Амара Сирће. Позиција готово идеална за Огњена Мичића који сјајно шутира, али погађа пречку. Била је ово и посљедња шанса на утакмици, судија Максимовић свира крај утакмице, Славија уписује побједом са којом сезону завршавају на одличном четвртом мјесту на табели, док Фамос испуњава свој циљ опстанком у прволигашком друштву.

ИЗВОРSportDC
Претходни текстОбиљежена 31 година од убиства 24 српска цивила у селу Ледићи (Видео)
Сљедећи текстНа “Романијској вечери” окупило се око 370 људи поријеклом са Сарајевско-романијске регије