Насловна Вијести Источно Сарајево Словеначки режисер поткопава помирење и угрожава суживот

Словеначки режисер поткопава помирење и угрожава суживот

275
0

Начелник општине Соколац Милован Бјелица изјавио је Срни да је документарни филм „Сарајево сафари“ измишљотина некога ко жели инстант славу и промоцију и да таквим лажима словеначки режисер Миран Зупанич поткопава помирење, угорожава суживот и живот Сарајева и Источног Сарајева.

Он је нагласио да Срби нису снимали снимали филмове, ни лажне ни истините, те да је требало да се објави и свијету истина о страдању.

„Треба да разобличујемо и разоткривамо лажи које причају туристима у Сарајеву, од лажних табли, мапа `опсаде` и сличних `инсталација`, преко назови музеја и `тунела спаса`“, додао је Бјелица.

Бјелица каже да народ у Републици Српској зна, а да свијет изгледа и не занима, да је прича о „лову на људе“ по Сарајеву лажна, а да је муџахединско одсијецање главе Србима истинито.

Он је додао да су бијеле траке лаж, а да је убијање љекара, научника и других Срба по разним приватним затворима и на Казанима истина.

Бјелица је нагласио да је лаж и да су Срби гранатирали Маркале, спалили Вијећницу, а да је истина нешто потпуно супротно од онога што причају у Сарајеву, те да су ти исти људи у том граду у миру запалили Архив БиХ.

У документарном филму „Сарајево сафари“ словеначки режисер и сценарста Миран Зупанич тврди да су богати странци плаћали могућност да са положаја Војске Републике Српске пуцају по цивилма у ратном Сарајеву, а да су стизали из Београда хеликоптером Војске Југославије.

ИЗВОРсрна
Претходни текстЗабранити приказивање филма словеначког режисера
Сљедећи текстУ ОШ „Петар Петровић Његош“ одржана приредба за првачиће (ФОТО)