Насловна Вијести Источно Сарајево Соколац: Велика штета на усјевима и воћњацима

Соколац: Велика штета на усјевима и воћњацима

229
0

Олујно невријеме праћено градом захватило је данас Соколац и нанијело велику штету на пољопривредним усјевима и воћњацима, изјавио јеначелник општине Милован Бјелица.

Бјелица је рекао да је јако невријеме у поподневим часовима градско насеље, централни дио општине, села од Чавчева поља на Равној Романији, дијела Гласиначког поља, дио села у мјесној заједници Кнежина и у дијелу мјесне заједнице Соколовићи, до села Калиманићи.

Он је најавио да ће комисија за процјену штете сутра обићи терен, а да је он већ обишао један број села и увјерио се у велику материјалну штету на усјевима, пластеницима и воћњацима.

Бјелица је нагласио да ће послије обиласка терена и прикупљања потребних података ујутро одржати састанак са сарадницима, те да ће комисија за процјену штете бити упућена на терен да би се могао организовати било какав вид помоћи пољопривредницима.

Мјештанин Подроманије Радомир Поњарац рекао је Срни да је град у овом селу прекрио путеве и забијелио се на имањима.

„Лед је побио све што сам засијао, на површини од пет дунума кукуруза, два/три дунума кромпира, као и све остало ситно поврће“, истакао је Поњарац.

У Ватрогасном одјељењу на Сокоцу су рекли да није било позива за помоћ, а у Хитној помоћи Дома здравља да није било пријављених лица повријеђених током непогоде.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТурнир у малом фудбалу ,,Трново 2022“ окупио 15 екипа (ВИДЕО)
Сљедећи текстПремијер Вишковић посјетио Власеницу (ВИДЕО)