Насловна Најновије Соколац: Дониране свеске и школски прибор

Соколац: Дониране свеске и школски прибор

191
0
СОКОЛАЦ, 3. СЕПTЕМБРА /СРНА/ - Представници Црвеног крста Соколац уручили су данас скоро 3.000 свезака и 12 пакета различитог школског прибора за ученике Основне школе "Соколац" и соколачког вртића, прикупљених у хуманитарној акцији ове општинске организације.

Представници Црвеног крста Соколац уручили су данас скоро 3.000 свезака и 12 пакета различитог школског прибора за ученике Основне школе „Соколац“ и соколачког вртића, прикупљених у хуманитарној акцији ове општинске организације.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Соколац Драженко Вукојичић рекао је Срни да су у протекле двије седмице у маркетима компаније „Оногошт“ волонтери ове организације уз подршку Актива младих Црвеног крста Соколац прикупљали свеске и школски прибор за основце и малишане из вртића.

Ријеч је о акцији у којој су посјетиоци и купци у овим маркетима приликом куповине могли да донирају свеске и оловке, фломастере, бојице и остали школски прибор.

„Том приликом прикупили смо неколико хиљада свезака за основце, те 12 пакета школског прибора који смо равномјерно подијелили између ученика Основне школе `Соколац` и Установе за предшколско васпитање и образовање /вртића/ на Сокоцу“, рекао је Вукојичић.

Он је додао да је ово трећа акција организована у сусрет почетку нове школске година од када је на Сокоцу обновљен рад Општинске организације Црвеног крста.

Вукојичић је изразио захвалност компанији „Оногошт“ која сваке године омогући вођење хуманитарне акције у њиховим маркетима, као и грађанима – њиховим купцима који су донирали средства, те волонтерима и Активу младих Црвеног крста општине Соколац на челу са Александром Мимићем, који су водили ову активност.

Директор Основне школе „Соколац“ Ђорђе Рајић и вршилац дужности директора соколачког вртића Милош Ерић захвалили су активистима Општинске организације Црвеног крста који су данас уручили веома битну донацију за д‌јецу ове двије установе и грађанима који су својим прилозима помогли да акција и ове године буде успјешна.

ИЗВОРсрна
Претходни текстВишковић: Влада ће заштитити своје грађане и територију у општини Источна Илиџа
Сљедећи текстРаспоред редукција за сриједу 4.9.2024.