Насловна Најновије Соколац: За малишане 345 новогодишњих пакетића

Соколац: За малишане 345 новогодишњих пакетића

230
0

Чланови Удружења грађана “Свети Василије Острошки” почели су данас, на православну Нову годину, подјелу 345 пакетића за дјецу у селима на подручју општине Соколац.

Члан овог удружења Божидар Цуровић рекао је Срни да су пакетићи прикупљени у оквиру акције “Помоћи може млад и стар, да свако дијете добије дар”, која је почела крајем децембра 2022. године.

Ријеч је о акцији у којој су купци у два маркета на Сокоцу куповали и остављали у одређену корпу слаткише, од којих су послије припремани новогодишњи пакетићи.

Чланови удружења су распоређени у више група и данас ће у костимима Дједа Мраза обићи села и уручити поклоне најмлађима на кућним адресама.

“Дјеца у приградским насељима и селима ријетко имају прилику да добију поклоне из руку Дједа Мраза. Њихов искрен осмијех и валика радост при нашем доласку су највећа награда, мотив и сатисфакција што се бавимо овим хуманитарним радом”, истакао је Цуровић.

Он је подсјетио да је су протекле двије године чланови удружења за малишане у руралним подручјима обезбиједили више од 700 новогодишњих пакетића.

Цуровић је најавио да ће Удружење ове године у сусрет васкршњим празницима организовати трећу по реду акцију у којој прикупљају прехрамбене производе за најугроженије породице у овој локалној заједници.

Удружење грађана “Свети Василије Острошки” основано је 2019. године на Сокоцу, уз низ хуманитарних акција у сарадњи са свештеницима Црквене оппштине Соколац, организује и поклоничка путовања до православних храмова од којих је посебну пажњу јавности привукло шестодневно пјешачење до Манастира Острог.

ИЗВОРСрна
Претходни текстСоколац: Удружење ,,Мајка и дијете“ подjела новогодишњих пакетићa
Сљедећи текстНовитовић: Упућен допис локалним заједницама да предузму превентивне мјере