Насловна Локални избори 2024 Соколац: Извршено жријебање политичких субјеката

Соколац: Извршено жријебање политичких субјеката

86
0

Општинска изборна комисија /ОИК/ Соколац данас је успјешно извршила жријебање политичких субјеката за предстојеће локалне изборе, рекао је предсједник ове комисије Драган Башевић.

Башевић је рекао да су жријебању које су обавили чланови ОИК-а, у складу са Правилником, упуством и одлукама које им је доставила Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ, присуствовали представници пет политичких субјеката заступљених у Скупштини општине Соколац – Савез независних социјалдемократа, Партија демократског прогреса, Демократски народни савез, Уједињена Српска и Демократски савез.

Он је навео да није било било примједаба на данашње жријебање, те додао да су до ове године на подручју општине Соколац била 22 бирачка мјеста, а сада је ЦИК дао инструкције да поједина бирачка мјеста буду укинута.

„Имамо 18 редовних бирачких мјеста и највјероватније ћемо имати један мобилни тим, те ранија два бирачка мјеста спојена у једно у Дому здравља за гласања на непотврђеним гласачким листићима и за лица у одсуству“, појаснио је Башевић.

Према његовим ријечима, жријебањем је изабрано 18 бирачких одбора са укупно 75 чланова и исто толико њихових замјеника.

„Новина је и да предсједнике бирачких одбора и њихове замјенике бира ЦИК посредством јавног конкурса“, навео је Башевић.

Башевић је рекао да је тренутно у централни бирачки списак уписан 10.431 бирач у изборној јединици Соколац. 

ИЗВОРсрна
Претходни текстИсточно Ново Сарајево: Одржан „Дјечији дан забаве“ (Видео)
Сљедећи текстФоча: Општина и привредници унапређују услове у индустријским зонама