Насловна Вијести Источно Сарајево Соколац: На МОСИ “Нова Варош 2022“ одлази 110 учесника

Соколац: На МОСИ “Нова Варош 2022“ одлази 110 учесника

301
0

Са Сокоца ће на 57. Међуопштинским омладинским спортским играма /МОСИ/ „Нова Варош 2022“ учествовати 110 спортиста, тренера и вођа екипа, од којих се очекује висок пласман, рекла је новинарима руководилац екипе спортиста ове општине Вера Мијатовић.

Она је навела да ће соколачки спортисти наступити у 10 спортских грана са 13 екипа – у атлетици, планинарству, стрељаштву у мушкој и женској конкуренцији, одбојци, одбојци на пијеску и каратеу у женској конкуренцији, те у мушкој конкуренцији у кошарци, рукомету, фудбалу и малом фудбалу.

„Екипа са Сокоца је најбројнија екипа из Републике Српске и спортисти ове општине учествују 25. пут на МОСИ,“ истакла је Мијатовићева.

Она је нагласила да ће МОСИ бити одржане након двије године пандемијске паузе и изразила наду да ће спортисти Сокоца и овај пут донијети доста медаља и у укупном пласману бити међу пет најбољих на овом такмичењу.

Према њеним ријечима, на 57. пара МОСИ такмичењу особа са инвалидитетом у суботу, 23. јула, са Сокоца ће учестовати 10 такмичара.

За учешће на 57. МОСИ у Новој Вароши од 20. до 24. јула до сада се пријавило 1.900 учесника у 15 спортских дисциплина из 40 општина са тромеђе Србије, Црне Горе и БиХ /Републике Српске и Федерације БиХ/, за које кажу да је највећа аматерска спортска манифестација на Балкану.

ИЗВОРсрна, фото sportskisaveznv
Претходни текстФарса у Суду БиХ – и данас без налаза вјештака
Сљедећи текстИсточна Илиџа: Платформа за дијалог – актуелни политички изазови и визија развоја Републике Српске (ВИДЕО)