Насловна Вијести Источно Сарајево Соколац: Основан Аеро-клуб “Фалкон“

Соколац: Основан Аеро-клуб “Фалкон“

247
0

На Сокоцу је основан Аеро-клуб „Фалкон“, у коме планирају да на летјелишту Гласинац крајем августа организују аеро-митинг, на којем се очекује долазак учесника из свих крајева БиХ.

Предсједник Kлуба Стефан Лакић, рекао је Срни, да желе да промовишу ове спортске активности, анимирају и едукују младе у летењу, моделарству и управљању дроновима.

Он је истакао да је дугорочни циљ изградња хангара за летјелице, асфалтирање писте дужине 1.200 метара у Бјелосављевићима и да испуне све улове да летјелиште Гласинац добије статус спортског аеродрома.

Лакић је додао да је на истој локацији и прије минулог рата постојала резервна војна писта и да се од прије неколико година већ користи за полијетање мањих летјелица.

„За сада `Фалкон` нема регистроване своје летјелице па користе изнајмљене од пријатеља, углавном жирокоптере“, навео је Лакић.

Он је нагласио да је одржан састанак коме је присуствовао замјеник градоначелника Источног Сарајева Слободан Амовић и представници компаније „Ред бул“ у БиХ, који ће подржати активности Аеро-клуба у промоцији овог спорта.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПале: Усвојен Нацрт ребаланса буџета од 20 милиона КМ
Сљедећи текстМладима исплаћено још 112.900 КМ