Насловна Вијести Источно Сарајево Соколац: Шесточлана породица Савић радује се помоћи Владе Српске

Соколац: Шесточлана породица Савић радује се помоћи Владе Српске

196
0

Шесточлана породица Савић са Сокоца искрено се радује мјесечној помоћи Владе Републике Српске од 750 КМ намијење породицама са четворо и више дјеце, чији је један од родитеља незапослен.

Мајка четворо малишана Бојана /38/ рекла је да овај вид помоћи значи много за потребе њена три основца – тринаестогодишњег Михајла, једанаестогодишње Сање и осмогодишњег Николе, као и за седмомјесечну Ангелину.

Њен муж Дејан /43/ је на евиденцији Бироа за запошљавање, па се свакодневно за разне послове сналази како зна и умије, бавећи се понајвише пословима ковача, у чему је, како је рекла, успјешан.

– Надам се да ће исплата ове помоћи бити настављена редовно, јер нам уз ту финансијску много значи и морална подршка Владе Српске, која показује да заједница брине о нама у шта смо се увјерили и код набавке уџебника – истиче Бојана.

За 15 година брака, каже Бојана, успјели су обезбиједити свој кров над главом, купили кућу и стекли највеће благо, четворо здраве дјеце за које настоје обезбиједити све што треба иако им кредит оптерећује Бојанину плату, зарађену у соколачком Шумском газдинству „Романија“ на радном мјесту референт за искориштавање и експлоатацију шума у Радној јединици Каљина.

Према њеним ријечима, родитељи нису у ситуацији да им финансијски помогну јер живе од пензија, али она и супруг настоје дјеци обезбиједити оно што је потребно, уз много љубави и пажње.

– Нисам се двоумила при одлуци да роди четворо дјеце јер сам увјерена да се у вишечланим породицама љепше живи, да малишани од прве ријечи, слова и пјесмице уче једни од других и да тако социјализовани буду спремнији за живот од јединаца у породици – навела је Бојана.

Она је додала да је добро да заједница помаже мајке са више дјеце, али напомиње да су вишечлане породице спремне да дјеци обезбиједе све потребно, увјерена да нико не рађа дјецу да добије помоћ, већ зато што жели да им кућа буде пуна среће.

Бојана је свим женама које могу да буду мајке поручила да рађају више дјеце, јер свако од њих има свој животни пут и како у народу кажу „нафаку“ која не зависи од материјалног богаства већ од Божије воље.

Одлуку о исплати финансијске помоћи незапосленом родитељу четворо и више дјеце донијела је Влада Републике Српске на сједници одржаној 8. септембра, која је јуче обављена у Службеном Гласнику Републике Срспке.

Овом одлуком обезбјеђује се мјесечна исплата финансијске помоћи од 750 КМ једном од незапослених родитеља четворо и више дјеце, који имају пребивалиште у Српској или Брчко дистрикту.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКострешевић сутра на Сокоцу
Сљедећи текстУ понедјељак на дневном реду приједлог ребаланса буџета