Насловна Најновије Соколачки планинари до врха Леотара у „Требиње вертикал – трци у камену“

Соколачки планинари до врха Леотара у „Требиње вертикал – трци у камену“

214
0

У организацији Планинарског Друштва „Вучји зуб“  из Требиња по осми пут одржана је спортска манифестација „Требиње вертикал – Трка у камену“, на којој су од 250 учесника своје мјесто на стази изборили и чланови Планинарског друштва „Гласинац“ из Сокоца.

Ријеч је о дисциплини која се назива „Небеско трчање“, тако да су такмичари имали задатак да истрче од Арсланагића моста на Требишњици до врха планине Леотар, стазом дугом око пет километара по херцеговачком кршу са 1.000 метара вертикалног успона.

На Леотару се се нашли најбољи такмичари региона, док је наш Лука Кезуновић освојио 31. мјесто. Осим Луке, кршевитом стазом која је износила 5200 метара  и висинском разликом од 960 метара на врх Леотара стигли су и Сокочани: Жељка Боровчанин, Ведран Боровчанин, Предраг Добриловић као и  Миланко Крстајић.

На такмичењу како нам је рекао Лука Кезуновић био је велики одзив  такмичара из околних земаља Србије, Хрватске као Црне Горе.

  • Једно лијепо искуство, сам почетак трке није био нешто наручито тежак али касније смо дошли до неких итекако захтјевних мјеста а крајњи успон је био најтежи од свега. Без обзира које мјесто освојите заиста вриједи отићи и уживати у пејзажима и побиједити себе на један лијеп начин, наравно  дружити се и уживати у Требињу- откиро нам је Лука и додао да је посебан осјећај попети се на врх Леотара и уживати у погледу на околне планине и поља и имати на длану једна град као што је  Требиње.

 

Фото: ПД „Гласинац“

Трака у камену у којој је учествовао и Предраг Добриловић је специфично такмичење  кроз камените стазе  до 1228 метара надморске висине.

  • Кренули смо са 275 метара надморске висине и на крајњем циљу дођете на разлику од скоро километар. Испред ПД “Гласинац“ као учесници, дали смо свој допринос и искрено смо задовољни резултатом. Добар резултат је постигао Лука, заузевши 31. мјесто. Колико је ово специфично такмичење показује баш та чињеница. Он је већ у озбиљном тренажном процесу као атлетичар и велика нада нашег клуба и репрезентације. Ја сам завршио трку на 49. мјесту са резултатом од 1 сат, 11  минута и 12 секунди. Да кажем да сам могао боље, мислим да сам дао максимум. Драго ми је што сам се окушао у оваквој манифестацији јер имам план да ове године учествујем на трејл тркама, па и полумаратонима– истакао је Добриловић.
Фото: ПД „Гласинац“

Он је навео да поред овогодишње амбиције да трчи, још већа је да прикупи информације о организацији оваквих такмичења.

  • У плану нашег Удружења „Гласинац, спорт и рекреација“ и ПД „Гласинац“ је да кренемо са својим тркама. У скоријој будућности крећемо са стварањем тима тркача који ће представљати Соколац. Зато сви који желе бити дио наше приче могу се пријавити на @glasinac_sr_ .

Начелник општине Соколац Милован Бјелица финансијски је подржао  чланове Друштва, који су учествовали на такмичењу у Требињу.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстНаступи КУД-ова у оквиру Фестивала домаћих производа, предузетништва и фолклора (ВИДЕО)
Сљедећи текстРегионално такмичење из информатике одржано на Сокоцу