Насловна Најновије Соколачки средњошколци на хуманитарном базару прикупили 2.881 КМ

Соколачки средњошколци на хуманитарном базару прикупили 2.881 КМ

240
0

Савјет ученика Средњошколског центра „Василије Острошки“ организовао је данас у просторијама ове школе хуманитарни базар „Заједно можемо више“, прикупивши 2.881 КМ, а сав новац биће усмјерен за помоћ породици Терзић из Мокрог и Милици Јовановић из Кнежине.

Слоган хуманитарног базара ових вриједних средњошколаца био је: „Узимајући пунимо руке, дајући пунимо срце“, а базар је био купопродајног карактера.

Предсједник Савјета ученика Средњошколског центра „Василије Острошки“ ученица трећег разреда гимназије – рачунарско информатичког смјера Милица Тешановић, навела је да је хуманитарни базар организован како би се помогло овим породицама, које је задесила тешка животна ситуација.

Првенствено сматрам да је хуманост нешто највриједније и најбитније што један човјек може да посједује код себе и свако треба ту страну да открије. Базар смо припремили заједно са нашом професорицом Ањом Крсмановић и договорили смо се да имамо одређене дијелове гдје ће се налазити храна, пиће, слике које су наши ученици насликали, сајам књига које су очуване, као и гејм кутак за све посјетиоце који су заинтересовани за овај вид забаве. Осим тога, имамо мјесто гдје можете извући свој цитат, слику, пјесму, а за добар провод ту је и музика, како би то све употпунили. Видимо да је присутан велики број средњошколаца, суграђана, али и оних најмлађих тако да ми је срце пуно због тога – нагласила је она.

Професорица математике и рачунарства у Средњошколском центру „Василије Острошки“ Ања Крсмановић, од ове године је координатор Савјета ученика и труди се да сваког мјесеца организује бар једну активност.

Према њеним ријечима, осмислили су двије хуманитарне акције, од којих се прва односила на прикупљање новчаних средстава ученика из Сокоца и подручног одјељења на Хан Пијеску за помоћ породицама Терзић и Јовановић.

На основу велике посјећености хуманитарном базару, професорица Крсмановић је констатовала, да су поред вриједних ученика  хуманост показали и становници Сокоца.

ИЗВОРИнфо центар Соколац
Претходни текстНешић: Због угрожене безбједности намеће се питање да ли Додик треба да иде на суђење у Сарајево
Сљедећи текстЈахорина: Парада ратрака поводом обиљежавања 40 година од ЗОИ у Сарајеву (ВИДЕО)