Насловна Вијести Источно Сарајево Сокочанин Лука Вељовић у првом професионалном мечу остварио побједу

Сокочанин Лука Вељовић у првом професионалном мечу остварио побједу

235
0
Члан соколачког Боксерског клуба “Гласинац” Лука Вељовић побиједио је у свом првом наступу професионалног бокса репрезентативца Србије Марка Павловића на боксерској ревији у Санском Мосту, рекао је тренер овог клуба Предраг Бартула.

Бартула је навео да је Вељовић у категорији 60 килограма синоћ на овој ревији професионалног бокса први пут наступио и побиједио боксера који је старији од њега десет година.

– Овом побједом Лука је на велика врата ушао у професионални бокс, чиме се можемо поносити не само у клубу, већ и у цијелој локалној заједници – истакао је тренер “Гласинца”.

Бартула је навео да је на овом такмичењу било 10 професионалних борби у којима су учестовали клубови из Републике Српске и ФБиХ.

Он је додао да ће од сутра до 21. августа два најбоља боксера “Гласинца” Лука Вељовић и Рајо Томовић са репрезентацијом Србије бити на припремама на Јахорини.

Бартула је изразио задовољство што тренутно на Љетњем спортском кампу, у организацији Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, у Требињу бораве и четири млада боксера са Сокоца – Марија Амовић, Марко Боровчанин, Урош Ковачевић и Младен Вељовић.

Он је подсјетио да ће од 5. августа до 26. августа на Сокоцу на припремама боравити млада селекција боксера из Србије, који ће бити смјештени у хотелу “Златни бор” и са њима ће тренирати и вршњаци из соколачког клуба.

ИЗВОРсрна
Претходни текстМанастир Кнежина прославио крсну славу (ВИДЕО)
Сљедећи текстТилава: Одржан други ,,Juicy cup“ у фудбалу (ВИДЕО)