Насловна Најновије Спарти припало 14 медаља на Малим олимпијским игарама Републике Српске (Фото)

Спарти припало 14 медаља на Малим олимпијским игарама Републике Српске (Фото)

124
0

Финална такмичења Малих олимпијских игара Републике Српске, одржавају се у Бањалуци у периоду од 10. до 17. маја за школску 2023/2024. годину, у оквиру кога је одржано и финално републичко школско такмичење у џудоу, у Основној школи „Борисав Станковић“ у Бањалуци.

На овом такмичењу учествовала су и дјеца из Џудо клуба „Спарта“ представљајући своје школе, Основну школу „Алекса Шантић“ Војковићи, Основну школу „Јован Дучић“ Касиндо, Основну школу „Петар Петровић Његош“ Источна Илиџа и Основну школу „Свети Сава“ Источно Ново Сарајево.

Спарти је припало 14 медаља, од тога 3 златне, 5 сребрних и 6 бронзаних .

Дјеца из џудо клуба „Спарта“, а која су ученици Основне школе „Алекса Шантић“ Војковићи, оствареним резултатом, дала су свој допринос заједно са другарима из других клубова, да Основна школа „Алекса Шантић“ Војковићи освоји 1. мјесто на републичком такмичењу у џудоу у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске!

Такође, дјеца нашег из клуба, која похађају Основну школу „Свети Сава“ у Источном Новом Сарајеву, заједно са другарима из других клубова, освојила су пехар за 3.мјесто на републичком такмичењу у џудоу у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске! 

Шампиони републичког школског такмичења постали су: Новак Јањић, Матија Сикима и Михајло Панџић.

Вицешампиони су: Јаков Глоговац, Лука Ковач, Марко Лучић, Анђела Поповић и Николина Панџић.

Бронзани су били: Петар Милошевић, Борис Џино, Јован Кезуновић, Никша Шкрба, Немања Елез и Миа Мркаја.

 

ИЗВОРРтвис
Претходни текстСастали се Додик и Вучић: 23. маја заједнички и јединствено борићемо се за истину, понос и достојанство; Додик и Вучић на ручку са патријархом и епископима (ФОТО)
Сљедећи текстМиличевић за РТРС: СДС се неће одазвати на састанак; Излазимо на изборе које је расписао ЦИК