Насловна Најновије Спасиоци из Српске у Хатају и данас не губе наду да има...

Спасиоци из Српске у Хатају и данас не губе наду да има преживјелих

128
0

Припадник Горске службе спасавања /ГСС/ Републике Српске из Бијељине, Мирослав Вујановић, рекао је Срни, да спасиоци из Српске и данас у разрушеном Хатају на југу Турске, уз повећан степен ризика, улазе у рушевине и трагају за жртвама земљотреса.

Указујући на страхоте људских страдања, он је рекао да спасиоци кад се врате кућама, сигурно неће бити исти они људи који су прије неколико дана отпутовали за Турску.

„Данас смо уз повећан степен ризика улазили у рушевине и кроз отворе од бетона спуштали се на два спрата испод земље. Пронашли смо тијело жене на првом спрату, спустили се спрат ниже и пронашли човјека, жену и кћерку на једном кревету, које је притиснула и убила бетонска плоча“, рекао је Вујановић.

Он је навео да претпостављају да се на тој локацији налази беба, јер је пронађен памперс.

„На том мјесту је пао строп са сљедећег спрата. Тренутно бушимо ту плочу не би ли дошли до бебе у нади да је жива“, рекао је Вујановић.

Он је додао да би могло доћи до обрушавања, те да очекују да Агенција за управљање катастрофама и ванредним ситуацијама /АФАД/, са којом раде у сарадњи, обезбиједи тунел да се све не би обрушило на њих.

„Надам се да ћемо успјети доћи до бебе. Ако исход буде позитиван бићемо срећни“, рекао је Вујановић и појаснио да је велики проблем и сами долазак до локација, зато што су свуда рушевине и тешко се оријентисати.

У Хатају, на југу Турске, налази се 16 припадника Горске службе спасавања Републике Српске – из Бијељине, Источног Сарајева и Фоче.

ИЗВОРсрна, фото Bijeljina danas
Претходни текстЋиро Блажевић сахрањен у загребачкој Алеји великана на Мирогоју
Сљедећи текстСпасиоци из Српске у Хатају и данас не губе наду да има преживјелих