Насловна Вијести Република Српска Спасић: Стране обавјештајне службе иницирале дојаве о бомбама?

Спасић: Стране обавјештајне службе иницирале дојаве о бомбама?

186
0

Бивши припадник Службе државне безбједности СФРЈ Божидар Спасић изјавио је за Срну да је већ раније најављивао да ће, након што су дојаве о бомбама узнемириле становништво Србије и региона, услиједити и пријетње у Републици Српској, те да све треба посматрати у склопу психолошког рата и контрапропаганде против Српске, њеног народа и руководства.

Спасић је рекао да у непријатној ситуацији у којој се нашла Српска, након серија пријава о постављеним бомбама у школским установама, треба знати да „онај ко пријављује бомбе, бомбе не поставља“.

Он је навео да врло вјероватно иза свега стоје неке стране обавјештајне службе.

– Врло је вјероватно да је иницијална каписла да се ово догоди била нека страна обавјештајна служба. На подручју ФБиХ бораве и енглеска и њемачка обавјештајна служба и врло вјероватно да су оне иницирале тај почетак пријављивања бомби – изјавио је Спасић.

Он је нагласио да Република Српска има врло добре полицијске и обавјештајне капацитете да разоткрије ко стоји иза свега, да се за помоћ треба обратити Европолу и другим службама, а да свакако може рачунати на помоћ Србије.

Спасић је рекао да грађани Републике Српске морају бити свјесни да ће одређено вријеме морати да живе с тим и да пријаве неће саме од себе престати.

– Након што су стране службе иницирале постављање бомби то ће сада разбудити „лудаке“ унутар Републике Српске који ће почети да пријављују бомбе на сваком мјесту и у сваком моменту као што се догодило у Србији – навео је Спасић.

Он је нагласио да иза свега стоји модерна технологија и да се сличне ствари дешавају у цијелом свијету.

– Нико не теба да се узбуђује око тога. Понављам – онај ко пријављује тај не поставља бомбе. Онај ко поставља бомбе се јави када је бомба већ активирана и каже: „Ја сам то урадио“ – рекао је Спасић.

Он је навео да не вјерује да иза ових пријава стоје радикални исламисти у БиХ и нагласио да очекује да ће врло брзо бити утврђено са којих адреса стижу пријетње.

– Ово пријављивање има за циљ да се пренесе то насиље у смислу психолошког контрапродуктивног терора, да се унесе страх код народа и врло је важна брза и ефикасна акција руководства, служби Републике Српске да ово открију како се не би шириле разне гласине – оцијенио је Спасић.

Претходни текстСпасић: Стране обавјештајне службе иницирале дојаве о бомбама?
Сљедећи текстИсплаћене двије премије за млијеко у износу од 4.815.364 КМ