Насловна Магазин Спорт Србија против Италије у осмини финала ЕП

Србија против Италије у осмини финала ЕП

214
0

Кошаркаши Србије данас од 18 часова играју против Италије, у осмини финала Европског првенства.

Селектор репрезентације Србије Светислав Пешић изјавио је уочи меча да је његова екипа квалитетнија, али да то мора да покаже на паркету.

Пешић је замолио медије да не шире „лажни оптимизам“ пред меч са Италијанима.

– То што ви пишете, и ви се смирите мало, да би играчи имали мирноћу да се припреме за задатке, не ширите лажни оптимизам. Ради се о једној изванредној екипи каква је Италија, ја сам то већ на почетку припрема рекао, да је ово Европско првенство и да кад крену елиминационе утакмице, да је ту све могуће. Без обзира, ја мислим да смо у овом тренутку бољи од њих, али то морамо да покажемо. Ово није плеј-оф, ово је само једна утакмица. Видјели сте колико је било изненађења на Европском првенству, да су аутсајдери побјеђивали. Смијали сте се нама када смо изгубили од Белгије у посљедњој секунди, а и Шпанија је такође изгубила од њих – изјавио је данас Пешић у обраћању медијима у Берлину.

Италија није блистала у првој фази такмичења. Заузели су четврто мјесто у групи која је играна у Милану. Главни играч је Симоне Фонтекијо.

Ту су још и искусни Мели и Датоме. Са клупе их води енергични Ђанмарко Поцеко, који поручује како се не боји Србије.

– Нисам забринут због Србије. Поштујем их. Одрастао сам уз њихову кошарку, моји идоли су Југословени. Имају невјероватну историју. Даниловић је један од људи које највише цијеним. Али, ако будемо одиграли срцем, можемо да успијемо. Када играмо жестоко, никоме није лако против нас. Па неће бити ни Србији. Имам огромно повјерење у моје играче који имају велико срце и спреман сам да идем уз њих до краја. Знамо да ће бити тешко, Србија је супериоран тим али са овим момцима сам спреман на све – рекао је Поцеко.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДанас усјековање главе Светог Јована Крститеља
Сљедећи текстСвечано отварање Регионалне пољопривредне изложбе и сајма