Насловна Магазин Спорт Србија је први фаворит за освајање Евробаскета

Србија је први фаворит за освајање Евробаскета

213
0

Србија је пре само две недеље била четврта, а сада је први фаворит за освајање титуле на Евробаскету, коју ћете моћи да пратите ексклузивно на каналима Спорт клуба.

Србија је први фаворит за освајање Евробаскета. Континентални шампионат одржаће се у четири земље, Чешкој, Грузији, Италији и Немачкој, од 1. до 18. септембра.

Србија је први фаворит за освајање Евробаскета. Континентални шампионат одржаће се у четири земље, Чешкој, Грузији, Италији и Немачкој, од 1. до 18. септембра.

Репрезентација коју ће са клупе предводити један од најтрофејнијих српских тренера Светислав Пешић биће прилично јака. Последњи у низу који је потврдио учешће је двоструки МВП НБА лиге Никола Јокић.

Он није једини најкориснији играч неког такмичења који ће бити у селекцији Србије. Поред Јокића, Пешић ће рачунати и на Василија Мицића, најкориснијег играча завршног турнира Евролиге, као и на Милоша Теодосића, најкориснијег играча Еврокупа.

Те чињенице су Србију „лансирале” на прво место међу фаворитима за освајање титуле на Евробаскету, иако Богдан Богдановић због повреде неће бити повређен на континенталном шампионату. Угледне кладионице нуде квоту 4 на Орлове. Највећи конкуренти Србији требало би да буду Француска (квота 5,5), Грчка (6), Словенија (6,5), Шпанија (10).

Евентуални наслов неких других селекција био би изненађење. Па чак и да златну медаљу освоје Литванија (12), Италија (15), Турска (17), Немачка (17), Хрватска (21)…

ИЗВОРСпорт клуб
Претходни текст„Пулс града“ 23.08.2022. (ВИДЕО)
Сљедећи текстНајава, „Интервју“ за 25.08.2022 (Видео)