Насловна Вијести Источно Сарајево Србија ће водити рачуна о српском народу у региону (ФОТО)

Србија ће водити рачуна о српском народу у региону (ФОТО)

253
0

Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је данас на Сокоцу да ће Србија водити рачуна о српском народу без обзира гдје се налази, а посебно у региону, што је државна политика посљедњих година, чији је креатор предсједник Србије Александар Вучић.

Шапић је током посјете Војничком спомен гробљу „Мали зејтинлик“ на Сокоцу рекао да то не значи да ће Србија угрожавати били кога, „али уколико се то некоме не допада то је већ његов проблем“.

„Ми ћемо чувати једни друге, водити рачуна једни о другима, памагати. Град Београд ће да помогне наш народ овде на различите начине“, истакао је Шапић.

Он је додао да са овог светог мјеста жели да пошаље поруку мира и пријатељства према свим људима без обзира на нацију и вјеру.

Слика може припадати 5 особа, споменик и напољу

„Али исто тако и српском народу који живи на овим просторима у БиХ, Републици Српској да морамо да се чувамо, да се држимо, једни друге да помажемо, да без обзира на наше различитости, и политички и сваке друге, не смемо никада да заборавимо ком народу припадамо и да, уколико једни друге не будемо помагали, не можемо да верујемо у светлу будућност“, нагласио је Шапић.

Он је рекао да постоје жртве и несрећне породице и са друге стране међу којима се нашао данас на „Малом Зејтинлику“, да постоји туга и бол, те поручио да никада не треба да се дозволи да се дијеле жртве „на наше“ и на њихове“.

Шапић је истакао да су жртве – жртве и да се мора показати поштовање и да је управо због тога дошао на Војничко-спомен гробље на Сокоцу да се прво поклони, како је рекао, српским жртвама.

Слика може припадати 13 особа и људи стоје
Он је приликом посјете општини Соколац и Малом Зејтинлику захвалио домаћинима и истакао да му је част, али да и није превише срећан што је чуо да је можда чак и први званичник из Србије који је био на овим просторима.

„Ово је свето место, где почивају људи који су погинули у ратовима деведесетих, који су бранили своја огњишта, свој народ и мислим да је веома важно у јулу, месецу страдања српског народа, да покажемо поштовање према жртвама нашег народа које су дали на овим просторима у ратовима деведесетих година“, нагласио је Шапић.

Шапић је навео да је одлучио да ово буде његова прва посјета, као градоначелника Београда, који није само пријестоница Србије, него и пријестоница свих Срба који живе у региону и свијету.

„Морамо да покажемо да смо извукли поуке из историје да више никада нећемо дозволити да српско нејединство или неслога имају несагледиве последице, како по наш народ, тако и по наше територије кроз историју“, нагласио је Шапић.

Градоначелник Београда са сарадницима, међу којима је и менаџер града Београда Мирослав Чучковић, посјетио је данас општину Соколац, гдје је разговарао са начелником Милованом Бјелицом о планираним пројектима чија реализација је у току.

Шапић је посјетио Војничко спомен гроље „Мали зејтинлик“ на коме је сахрањено скоро 1.000 погинулих српских бораца и Манастир Светог великомученика Георгија на Равној Романији, на чијим зидовима су уклесана имена 4.000 бораца погинулих у одбрани Сарајевско-романијске регије.

ИЗВОРсрна/ фото: РТВИС
Претходни текстОд сутра исплата једнократне помоћи од 100 КМ за борачке категорије
Сљедећи текстКијев: Сви чланови посаде срушеног авиона Украјинци