Насловна Вијести Република Српска Асфалтира се дио пута кроз кањон Таре

Асфалтира се дио пута кроз кањон Таре

213
0

У кањону Таре почели су радови којима ће бити асфалтирана три и по километра пута од Хума ка Брштеновици, који повезује рафтинг кампове са полазном тачком за рафтинг.

Уочи овогодишњег Свјетског првенства у рафтингу, из општине Фоча су навели да је Влада Републике Српске издвојила 431.000 КМ за асфалтирање дионице овог за развој туризма веома важног путног правца.

Терен кроз кањон је захтјеван, па ће се посебна пажња обратити на израду квалитетне подлоге са пропустима за одвод оборинских вода.

Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ранко Поповић каже да ће након ових радова, са раније асфалтираном дионицом, под асфалтом бити пет и по километара овог пута.

„Радовима је обухваћено насипање, припрема подлоге и асфалтирање, а такође се раде пропусти за одвод оборинских вода, да не би долазило до оштећења коловоза. У договору са Удружењем рафтинг клубова, радови су помјерени за крај туристичке сезоне да не би ометали рафтинг туризам“, навео је Поповић.

Посао је повјерен „Србињепутевима“, а очекује се да ће, у зависности од временских услова, бити завршени за 10 до 15 дана.

Из општине су навели да ће и у наредном периоду наставити да планирају средства кроз општински буџет или из екстерних извора, да би се асфалтирао комплетан пут десном обалом Таре чија је дужина 19 километара.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСрби у Вуковару губе право на ћирилицу
Сљедећи текстСутра сунчано и мало топлије