Насловна Најновије Средњошколци у акцији „Једно дијете, један слаткиш“ прикупили 800 КМ

Средњошколци у акцији „Једно дијете, један слаткиш“ прикупили 800 КМ

198
0

На традиционалној хуманитарној акцији „Једно дијете, један слаткиш“, коју су организовали ученици Средњошколског центра /СШЦ/ „Милутин Миланковић“ у Милићима, прикупљено је 800 КМ намијењених за куповину пакетића за 76 дјеце са потешкоћама у развоју и њихову браћу и сестре.

Један од организатора, професор православне вјеронауке Милан Вуковић рекао је да је производе правило педесетак ђака у оквиру часова практичне наставе – „предузеће за вјежбу“ и пројектне седмице за ученике матуранте, који су имали подршку ментора – професора Соње Палангетић и Славице Дабић.

„Школа је обезбиједила материјал, ментори су давали смјернице, а радови су дјечије рукотворине и сви су плод њиховог труда и рада. Акција нам је битна због хуманитарног и образовног карактера јер ученици стичу навику да помажу другима, али и да створе нешто што ће помоћи другима“, изјавио је Вуковић новинарима.

Акцију, одржану на Тргу рудара, подржао је и похвалио начелник општине Милићи Марко Савић, који каже да су се вриједна дјеца потрудила да израдом предмета и украса прикупе средства и уљепшају неком празнике, те да ће локална заједница бити на располагању у организовању наредних догађаја.

Милићанка Слађана Ковачевић каже да је ово за грађане ситница, а некоме је све, као и да треба да помогне што више људи.

Матурант Александра Петровић изјавила је да су идеје за прављење украса и разних производа проналазили углавном на интернету или их добијали од професора Соње Палангетић и Славице Дабић, које годинама раде ову хуманитарну акцију.

Претходни текстФинансијска подршка школарцима из руралних подручја
Сљедећи текстСутра облачно са кишом