Насловна Најновије Срећан почетак нове школске године пожелио начелник Бјелица

Срећан почетак нове школске године пожелио начелник Бјелица

52
0
Поштовани наставници и професори, уважени родитељи, драга дјецо, нова школска година је пред нама.
 
Као начелник општине Соколац у име општинске управе желим да вам пожелим срећу у раду и учењу. Да свима школска 2024/2025 буде успјешнија и боља од претходне.
 
Посебну добродошлицу желимо првачићима, потрудимо се сви да им улазак у учионице и школске клупе буде почетак прелијепог пута у један посебан дио живота, а школа буде и остане мјесто среће, дружења и радости.
 
Просвјетним радницима, који имају најодговорнију али и најљепшу улогу у животима наше дјеце желим да и даље својим радом, а посебно личним примјером, наставе преносити знања и вјештине који ће им користи кроз живот.
 
Драги родитељи, некада сам већ поменуо да сам на интернету наишао на занимљив и поучан текст, а који још једном вриједи подјелити:
„Почиње школа па Вас молим да ако сте у прилици, сједнете са својим дјететом на пет минута и објасните му да висок, низак, буцмаст, мршав, носи наочале, има дијагнозу, да ли је црн или бијел или је другачије обучен, које је вјере и нације не утичу на дружење и пријатељство те да су сви исто вриједни.
 
Учите дјецу да се не смију ником изругувати! Нема ништа лоше у томе да сваки дан носите исте ципеле. Објасните им да кориштени руксак носи исте снове као и нови.
Научите их да не одбацују никога зато што је „другачији“ или зато што нема исте могућности као други. Такође им објасните да задиркивање боли… Учите дјецу на вријеме да буду људи!“
 
ОБРАЗОВАЊЕ И ВАСПИТАЊЕ ПОЧИЊУ КОД КУЋЕ!
ИЗВОРртвис
Претходни текстОбавјештење за потрошаче са резервоара „Баба“
Сљедећи текстУ Српској рођено 27 беба