Насловна Најновије “СРПСКА ОПЕН“ – Један од највећих спортских догађаја

“СРПСКА ОПЕН“ – Један од највећих спортских догађаја

129
0

Предсједник Тениског савеза Републике Српске Драшко Милиновић, изјавио је данас у Бањалуци, да је АТП турнир „Српска опен“, један од највећих догађаја у историји спорта Републике Српске и да представља круну сарадње Тениског савеза и породице Ђоковић.

Милиновић је на конференцији за новинаре рекао, да је Бањалука један од 39 градова, који ове године има домаћинство турнира из овог ранга.

„Изградња комплекса се одвија убрзано и биће испоштвани сви рокови, како бисмо Бањалуку и Републику Српску приказали у најбољем свјетлу“, истакао је Милиновић.

Милиновић је навео да ће се комплекс простирати на 10 хектара у парку „Младен Стојановић“, те да су у Бањалуци смјештајни капацитети заузети у априлу.

Он је рекао да је Тениски савез Републике Српске захвалан породици Ђоковић, која је неких 12-13 година уз овај савез.

„Ово је круна те сарадње. Нисмо ни сањали да ћемо добити овакав турнир, били смо пресрећни кад смо га добили, па смо кренули брзо у припремање и свега онога што је потребно за овакав спортски догађај“, истакао је Милиновић.

Он је нагласио да пренос са оваквих турнира иде у више од 130 земаља свијета.

Милиновић је позвао волонтере и скупљаче лоптица, да се преко званичне интернет странице турнира пријаве за учешће, додавши да влада огромно интересовање за овај спортски догађај.

Директор турнира Ђорђе Ђоковић, који је и брат најбољег тенисера свијета Новака Ђоковића, навео је да ће карте у продају бити пуштене почетком априла, двије седмице уочи турнира и да ће се продавати у пакету за цијелодневни програм једног дана, а не за појединачне мечеве.

„Дјеци до 10 година иду попусти од 30 одсто на мечеве централног терена, али у глобалу карте ће бити веома повољне, а жеља је да имамо што више публике током свих дана турнира“, рекао је Ђоковић.

Он је додао је да је жеља да се Бањалука представи свјетској јавности у лијепом свјетлу.

Ђоковић је навео да је комплекс од 10 хектара, са централним тереном чији је капацитет 6.000 сједећих мјеста, а уз терен један и терен два укупно ће располагати са 10.000 сједећих мјеста.

Он је додао да ће у парку бити смјештено навијачко село.

Ђоковић је рекао да се нада да ће вријеме послужити и да ће тенисери из АТП врха имати сјајне услове у Бањалуци.

Он је истакао да ће званичан списак играча изаћи крајем седмице, додавши да ће осим Новака Ђоковића, на АТП турниру „Српска опен“ у Бањалуци, учествовати још неколико свјетских познатих тенисера.

„Вјерујем да ћемо из топ 20 играча имати пет или шест играча, а из топ 30 десетак, што је за турнир у Бањалуци сјајна ствар“, рекао је Ђоковић.

Међу њима је према ријечима Ђорђа Ђоковића и Стан Вавринка из Швајцарске, освајач три грен-слем титуле, Американац Френсис Тиафо, данас 16. тенисер свијета.

На турниру ће учествовати и Француз Гаел Монфис, те Рус Kарен Хачанов.

Према ријечима Ђоковића, завршни преговори су са Андрејом Рубљевом, петим тенисером свијета, који брани трофеј, освојен прошле године у Београду.

На турниру ће се наћи и сви најбољи српски тенисери – Ласло Ђере, Миомир Kецмановић, Филип Kрајиновић и Душан Лајовић.

„Српска опен“ игра се у Бањалуци од 16. до 23 априла, турнир је из категорије 250 АТП бодова.

ИЗВОРСрна
Претходни текстУ сриједу претежно облачно са сунчаним интервалима
Сљедећи текстВишковић: Неприхватљиво да се америчка амбасада у БиХ сврстава на једну страну