Насловна Вијести Република Српска Српска подржава руководство Србије у напорима да деескалира ситуацију на Косову

Српска подржава руководство Србије у напорима да деескалира ситуацију на Косову

191
0

Једнострани и неодговорни потези /премијера самопроглашеног Косова/ Аљбина Куртија угрозили су безбједност Срба на Косову и Метохији и Србија по Резолуцији Савјета безбједности УН 1244 има право да брани безбједност Срба у јужној покрајини, истакао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Додик је нагласио да Република Српска у потпуности и снажно подржава руководство Србије у напорима да деескалира ситуацију и дијалогом нађе мирно рјешење и тако заштити права српског народа.

Српски члан Предсједништва БиХ је на „Твитер“ профилу написао да је потпуно јасно да се права Срба на Косову и Метохији, као и Срба у Републици Српској, крше под политичким притисцима и да међународна заједница и даље примјењује двоструке стандарде када су Срби у питању.

„Све је то исто као и у прошлости, али оно што је различито је да се Србима више никад неће десити `Олује` било гдје“, поручио је Додик.

Власти самопроглашеног Косова саопштиле су у петак, 29. јула, да од 1. августа неће признавати документе издате у Србији, те да ће они који их посједују добити привремене дозволе приликом доласка на Косово и Метохију.

У исто вријеме, власти у Приштини планирале су да започну обавезну поновну регистрацију возила са регистарским таблицама Србије, што би утицало на Србе на сјеверу Космета и из још неколико градова.

Саопштење је довело до тензија на граничном прелазу. Срби су блокирали путеве на сјеверу Космета, што је навело Приштину да одгоди увођење ограничења уласка до 1. септембра.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКонструктиван став Београда, неразумни захтјеви Приштине
Сљедећи текстГодишња наплата на основу закупа паркинг простора 220.000 КМ