Насловна Најновије Српској у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути

Српској у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути

157
0

Лидер СНСД-а Милорад Додик, истакао је да ће СНСД-ови делегати у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, наступити одлучно и конструктивно и њиховим избором Републици Српској, у наредне четири године више нико неће моћи ништа наметнути.

Додик, који је и предсједник Републике Српске, подсјетио је да је у протеклој седмици Народна скупштина Српске изабрала делегате у Дом народа парламента БиХ, те да је изабрано и Вијеће народа, чиме је, како је навео, обављен важан посао и створени услови за даље формирање Владе Републике Српске.

„На састанку мандатара Радована Вишковића и делегације СНСД-а, разговарано је о програму рада нове владе. СНСД би требало да има 10 министарстава у новој влади. Примарни задатак нове владе биће да ангажује све снаге да се очува стабилност и дају адекватни одговори на предстојеће економске изазове“, написао је Додик на „Инстаграму“.

Додик је подсјетио да се протекле седмице састао са европским комесаром Оливером Вархељијем, од кога је у отвореном разговору добио обећање да ће бити одблокирана средства ЕУ Републици Српској.

„То је веома добра вијест за нас. Тиме ће бити омогућен наставак изградње на коридору `Пет це` од Добоја до Вукосавља“, додао је Додик.

Протекле седмице Додик се састао и са амбасадором Турске Садиком Бабуром Гиргином и том приликом изразио наду да ће коначно почети изградња ауто-пута Београд-Сарајево.

Додик је подсјетио да је протекле седмице отворена нова зграда општинске управе у Kотор Варошу, чиме су, како је навео, створени много бољи услови за рад запослених, али и пружање услуга грађанима.

„Радну недјељу завршио сам подршком нашој репрезентацији у дворани `Борик`, гдје је на величанствен начин приређено праћење Мундијала“, додао је Додик.

ИЗВОРсрна, фото Новости.рс
Претходни текстУмро Веселин Пукета
Сљедећи текстУченик који је измакао столицу професорици, покушао да се убије