Насловна Вијести Источно Сарајево Станишић: Догађаји у Дервенти треба да буду опомена свима

Станишић: Догађаји у Дервенти треба да буду опомена свима

214
0

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Ацо Станишић истакао је  дa данашњи догађаји у Дервенти представљају сраман чин и опомену свима нама да много више дугујемо српским жртвама, борцима и свима онима који су пропатили током посљедњег рата у нашој земљи.

„Република Српска је отворена земља, пријатељска и увијек ћемо у сваком нашем граду отвореног срца и пружене руке дочекати сваког добронамјерног госта.
Нажалост, данашња посјета предсједника Хрватске Зорана Милановића и одликовање злогласне 103. бригаде Хрватског вијећа одбране не носе поруку мира, нити поруку помирења и наставка заједничког грађења будућности.
Носи управо супротно од тога и јако ми је жао што је до ње дошло на овај начин и што, прије свега, домаћини данашњег догађаја, али и њихови гости нису свјесни тога колико су понизили грађане Дервенте и Републике Српске и све наше жртве. Они тога можда нису свјесни, али ми морамо бити. Без обзира којој политичкој партији припадали, ово је питање око којег морамо бити јединствени и послати поруку да не допуштамо вријеђање наших жртава никоме и нигдје, а камоли у нашој земљи за коју су дали крв и животе“- истакао је Станишић.

ИЗВОРПосланик у Народној скупштини Републике Српске Ацо Станишић
Претходни текст„Чучкови књижевни сусрети“ у Хан Пијеску; Награда Маји Михајловић
Сљедећи текст„Пулс града“, РТВИС, 25.3.2023. (ВИДЕО)