Насловна Вијести Источно Сарајево Стартовале ,,ултра“ и ,,макси“ трка

Стартовале ,,ултра“ и ,,макси“ трка

226
0

Осмо издање „Јахорина ултра трејл“ почело је јутрос трком ултра на 130 километара и макси на 70 километара, а све тече по плану и програму, рекли су Срни из Олимпијског центра „Јахорина“, који је организатор трке.

Овогодишњи мото-трке је „Двије државе, много планина и један догађај“ јер је најдужа и најзахтјевнија трка ултра кренула из Србије, са Мокре Горе, из хотела „Ивер“ и завршава се на Јахорини, код хотела „Рајска долина“.

„Ултра трка која носи пет ИТРА бодова дуга је стаза са више од пет хиљада висинске разлике, док је макси са висинском разликом 2.200 метара кренула из хотела `Парк` у Рогатици и завршиће на Јахорини“, навели су организатори и додали да су сви ултраши добро прешли границу и иду ка свом циљу.

За овогодишњу трку пријављено је више од 350 такмичара из 27 земаља, а сутра су на програму миди на 27 и мини трка на 10 километара.

Према ријечима организатора, миди је кружна рута која почиње и завршава код хотела „Рајска долина“ и омогућава тркачима да упознају све атрактивне предјеле Јахорине – од голе Јахорине, преко извора Праче и најатрактивнијих шумских дијелова који красе ову планину.

Мини трка представља кружну руту која почиње и завршава испред Олимпијског бара на врху планине, а посебно је атрактивна јер укључује и вожњу гондолом Пољице.

„Свака трка има окрепне станице за све учеснице, како би се такмичари могли одморити, расхладити“, навели су организатори.

За сутра су планиране изјаве за новинаре у 13.00 часова код хотела „Рајска долина“ на Јахорини и додјела награда за најуспјешније на рути миди и мини.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДвојица атлетичара из Србије на припремама на Сокоцу
Сљедећи текстНа неким пумпама значајно пале цијене горива