Насловна Најновије Стиже олујно невријеме са обилним падавинама; Припадници Цивилне заштите спремни

Стиже олујно невријеме са обилним падавинама; Припадници Цивилне заштите спремни

133
0
Од сутра се у Републици Српској и региону очекују обилне падавине због чега се предузимају све превентивне мјере у циљу спречавања могућих поплава.

Обилна киша падаће од 16. до 20. јануара, а највише падавина очекује се у уторак и сриједу.

Црвена зона је Херцеговина, а натпросјечно велику количину кише метеоролози предвиђају и у Сарајевско-романијској регији и западној Крајини.

Усљед екстремно велике количине падавина у Црној Гори, очекује се нагли раст водостаја ријеке Дрине.

У градовима у сливу Дрине предузимају се мјере одбране од поплава.

Предсједник Владе Радован Вишковићупутио је допис свим начелницима и градоначелницима у Републици Српској у којем се тражи да предузму све превентивне радње на заштити становништва и имовине, према упозорењима и најавама обимних падавина.

У приправности су Цивилна заштита, Воде Српске и Хеликоптерски сервис.

У Влади Републике Српске сутра ће бити одржан састанак надлежних служби на којем ће се утврдити заједнички одговор на најављене непогоде.

У Бањалуци је данас одржана сједница градског Штаба за ванредне ситуације, на којој је констатовано да су службе спремне за временске непогоде најављене за наредну седмицу, а веће проблеме могли би проузроковати јаки удари вјетра који се очекују у уторак.

У Драксенићу код Козарске Дубице подигнут је превентивни насип од врећа за сузбијање поплава.

И начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић састао се са члановима Штаба за ванредне ситуације у овој локалној заједници. Разговарано је о заштити од могућих поплава. Ажурирани су сви планови Цивилне заштите, подијељена конкретна задужења, посебно јединицма Цивилне заштите и грађевинској оперативи.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУхапшено још шест особа због напада на Илиџи
Сљедећи текстКомпанија ,,ТехноАлпин“ даровала дјеци скије (ВИДЕО)