Насловна Најновије Стојичићева и директори средњих школа о проблематици уписа

Стојичићева и директори средњих школа о проблематици уписа

118
0

Директори средњих школа Сарајевско-романијске регије разговарали су са министром просвјете и културе Републике Српске Жељком Стојичић о тренду смањења броја ученика у мањим срединама и школама, какве су и на подручју ове регије, рекао је Срни директор соколачког Средњошколског центра „Василије Острошки“ Дејан Боровчанин.

Стојичићева је данас боравила у радној посјети соколачком Средњошколском центру „Василије Острошки“ и присуствовала сједници Актива директора средњих школа Сарајевско-романијске регије.

Боровчанин је рекао да је на сједници разговарано о плану уписа у прве разреде средње школе у школској 2024/2025. години, као и о проблематици у вези са уписом.

Он је навео да је на састанку анализиран и нови протокол за заштиту дјеце од насиља, занемаривања и злостављања, те да је акценат стаљен и на опасности од прекомјерне употребе интернета у ђачком узрасту, као и о посљедицама које произилазе из тога.

Сједници Актива директора средњих школе Сарајевско-романисјке регије, осим представника домаћина соколачког Средњошколског центра, присуствовали су директори средњих школа из Вишеграда, Рудог, Чајнича, Калиновика, Фоче, Рогатице, Пала, Источног Сарајева и Сокоца​.

ИЗВОРСрна
Претходни текстOдржан радни састанак и разговарано о припреми нове школске године
Сљедећи текстГодишњица убиства Зорице Дивчић