Насловна Најновије Стојковић пред утакмицу са САД: Желимо да покажемо добар фудбал и побиједимо

Стојковић пред утакмицу са САД: Желимо да покажемо добар фудбал и побиједимо

141
0

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је данас да ће српски национални тим на мечу са Сједињеним Америчким Државама остати вјеран свом стилу игре, без обзира на формацију и имена фудбалера.

– С обзиром да имам на располагању два класична бека, Мијаиловића и Петковића, вјероватно ћемо играти са четворицом у посљедњој линији. То суштински неће промијенити наше опредјељење, јер желим као и увијек да ми будемо екипа која држи лопту и диктира ритам утакмице. Систем је само почетна поставка играча на терену, много је важније како интерпретирате одређене захтјеве у игри и како одрађујете постављене задатке – рекао је Стојковић, преноси званични сајт Фудбалског савеза Србије.

Репрезентативци Србије су се брзо адаптирали на временску разлику, а најавили су да су спремни за меч у Лос Анђелесу.

– Утакмица јесте пријатељска, али далеко од тога да је безначајна. Важна је из пуно разлога. Као прво, да покажемо добар фудбал. Као друго, да покушамо да побиједимо. И као треће, да оставимо што бољи утисак у земљи која ће 2026. године бити домаћин Свјетског првенства на којем и Србија жели да учествује. Момци су већ на првом тренингу показали да су пребродили џет-лег, дјеловали су свјеже и мотивисано, нема разлога да тако не буде и у четвртак – казао је селектор.

За утакмицу између Србије и САД влада велико интересовање.

– Добривоје Танасијевић је већ стигао у наш хотел, он је овде практично у улози домаћина и једва чека утакмицу у четвртак. Чуо сам се и са Владе Дивцем, доћи ће да испрати наш званични тренинг, већ је резервисао мјесто на стадиону Лос Анђелеса, а долазак је најавио и Марко Јарић. Трудићемо се да их обрадујемо позитивним резултатом – изјавио је Стојковић.

Утакмица ће бити одиграна 26. јануара од четири часа по средњеевропском времену.

Претходни текстБањалука: Пензионерима по 100 КМ помоћи 6. фебруара
Сљедећи текстУ сриједу облачно и претежно суво