Насловна Најновије Студенти Медицинског факултета Фоча посјетили Болницу “Србија“

Студенти Медицинског факултета Фоча посјетили Болницу “Србија“

62
0

Болницу „Србија“ у Источном Сарајеву, данас су посјетили студенти Медицинског факултета у Фочи, који су упознати са организацијом, процесом рада и здравственим услугама које су доступне пацијентима у овој здравственој установи.

„Одржана је вјежба хируршког шивења, у којој су учествовали сви студенти заједно са нашим љекарима. Након предавања и вјежбе, студенти су са љекарима посјетили одјељења и службе, гдје су могли да виде којим капацитетима и опремом болница располаже“, наводи се у саопштењу из Болнице „Србија“.

Студентима је предавање одржао специјалиста оториноларингологије Ђорђе Пејић, који им је представио историјат и развојни ток ове здравствене установе.

Пејић напоменуо је да је данашња посјета студената Медицинског факултета, само једна у низу активности, која је дио успјешне сарадње коју Болница остварује са овим факултетом.

„Надамо се да смо студентима успјели на најбољи могући начин приближити начин организације рада, као и изазове са којима се наши запослени сусрећу“, рекао је Пејић, који је помоћник директора за медицинске послове у Болници „Србија“.

Студенти Медицинског факултета у Фочи, захвалили су се менаџменту Болнице „Србија“ који им је омогућио ову посјету, а посебно значајном за њихово даље образовање и стицање практичних вјештина, истакли су вјежбу хируршког шивења у којој су имали прилику да учествују.

ИЗВОРсрна
Претходни текстПрва конференција Орлова: Можемо да побиједимо Енглезе
Сљедећи текстРасписан конкурс за упис студената на Универзитет у Источном Сарајеву